• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

3. havalimanında krizin adı: Kredi!

3. havalimanında krizin adı: Kredi!
İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanı projesinde kredi krizi patlak verdi. Daha önce yerli bankalardan kredi bulunduğu açıklanmasına rağmen kredi bulunamadığı ortaya çıktı.
Üçüncü havalimanı ihalesini alan Limak, Kalyon, Kolin, Mapa ve Cengiz İnşaat konsorsiyumu, öngörülen 6 aylık süreçte kredi bulamadı.
 
Daha önce üç Türk bankadan kredi kullanılacağına ilişkin haberler yer almasına karşın konsorsiyumun kredi sağlayamadığı ortaya çıktı. Kredi krizini aşamayan ortaklık, DHMİ’den ek süre istedi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi yönetim kurulunun bugün toplanarak üçüncü havalimanı ihalesini alan ortakların kredi bulmak için talep ettiği 3 aylık ek süreyi görüşeceği belirtildi. DHMİ’nin büyük olasılıkla ortaklığın ek süre talebine olumlu cevap vereceği öğrenildi.
 
YABANCI BANKALAR KREDİ VERMİYOR
 
İstanbul’un kuzeyine yapılacak yeni havalimanı ihalesini 22 milyar 152 milyon Euro’luk teklifle Limak, Kalyon, Kolin, Mapa ve Cengiz İnşaat konsorsiyumu kazanmıştı. KDV’si ile birlikte 36 milyar Euro’yu bulan projenin ilk etabının 29 Ekim 2017 tarihinde bitirilmesi öngörülüyor.
 
Ağustos ayında Ziraat Bankası öncülüğünde Halkbank ve Denizbank’ın yeni havalimanına kredi verilmesi konusunda anlaştığı öne sürüldü. Ancak henüz bu konuda kesin bir açıklama yapılmadı. Yabancı bankaların yeni havalimanının yapılacağı bölgenin jeopolitik durumu ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgedeki risk nedeniyle kredi vermeye sıcak bakmadığı kaydedildi.
 
YER TESLİMİ YAPILMADAN İNŞAAT BAŞLADI
 
Bu arada yeni havalimanında henüz yer teslimi yapılmadı. Yer teslimi yapılması için bütün onayların alınmasına rağmen yüklenici ortaklığa yer tesliminin yapılmaması dikkat çekerken bir taraftan da inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor. Yer teslimi yapılmadan inşaat çalışmalarının başlatılmasının hukuka aykırı olduğu ve bir an önce yer tesliminin yapılması gerektiği belirtiliyor. Yer teslimi yapılmamasına gerekçe olarak ise yer teslimi yapıldığı anda inşaat süresi başlayacağı için inşaat başlamasına rağmen yer teslimi geciktirilerek ihaleyi alan ortaklık lehine süre kazanımı elde edilmesinin amaçlanıldığı öne sürülüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim