• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

3.Havalimanı'nın rakibine ret

3.Havalimanı'nın rakibine ret
Kökeni Osmanlı'ya dayanan İngiltere Belediye Başkanı Boris Johnson'ın yeni Londra Havalimanı için hazırladığı plan reddedildi. Yeni havalimanının İstanbul'da yapılacak 3. havalimanına rakip olması bekleniyordu.

İstanbul 3. Havalimanına hazırlanırken İngiltere’de son yıllarda benzer bir tartışmayı Londra kenti üzerinden yürütüyor. Kimileri Londra’daki Heathrow Havalimanı’nın artık şehrin gereksinimlerini karşılamadığını savunurken kimi çevreler ise Heathrow’a yapılacak pist eklemeleri ile havalimanının kapasitesinin artırılabileceği görüşünde.

Kente yeni havalimanı yapılmasını isteyenlerin başında ise Londra Belediye Başkanı Boris Johnson bulunuyor. Johnson Londra’ya yeni bir havalimanı yapılması için projelerini İngiltere’nini ulusal havacılık dairesine sunmuştu.

ALİ KEMAL’İN TORUNU 
Fakat ulusal havacılık dairesi bu planın yeterli olmadığını söyleyerek planı reddetti. İngiltere Ulusal Havacılık Komisyonu adına konuşan Sir Howard Davies, “Bu kadar büyük bir havalimanına Thames nehri üzerinde ihtiyaç var mı? Londra’nın ihtiyaçlarını bu havalimanı karşılar mı? Bu konuda ciddi sonu işaretleri taşıyoruz” dedi. Thames nehri üzerine inşa edilecek yeni havalimanının maksimum 90 milyar pounda (yaklaşık 150 milyar dolar) mal olması bekleniyor. Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ise Osmanlı’nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı (İçişleri Bakanlığı) yapmış olan Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'un oğlu. Johnson 2008’den bu yana Londra Belediye Başkanlığı yapıyor.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim