• BIST 9689.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

3. Köprü teklifleri 23 Ağustos'ta alınacak

3. Köprü teklifleri 23 Ağustos'ta alınacak
Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara projesinin, 23 Ağustos’ta tekliflerini alacaklarını ve projenin yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını bildirdi.

3. Köprü için teklifler 23 Ağustos'ta alınacak

Ulaştırma Bakanı Soluk, kamu kaynakları ile bir yere varmanın oldukça zor olduğunu ifade ederek, ‘yap-işlet-devret’ konusunda ülke ve özellikle de bakanlık olarak çok başarılı olduklarını söyledi.

KKTC’de temas ve incelemelerde bulunan Soluk “Şu anda kara yollarında İstanbul-İzmit Körfez geçişi ve İzmir bağlantısı kendi sınıfında Avrupa’nın bir numarası. Dünyanın iki numarasına oturan 11 buçuk katrilyonluk bir projeyi yap-işlet-devret olarak ihale ettik. Sözleşmesini yaptık, çalışmalara başladık. Kuzey Marmara diye adlandırdığımız ve 3. Boğaz Köprüsü’nü de bünyesinde bulunduran ve üzerinde raylı sistemi de ihtiva edecek 3. Boğaz Köprüsü’nün ve Kuzey Marmara projesinin 23 Ağustos’ta, yanılmıyorsam, tekliflerini alacağız. Bu projemiz de bizim yap-işlet-devret modeliyle nihayetlenecek” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatları ile ‘insanların mutluluğu, can ve mal güvenliği için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız’ diye yola çıkıldığını belirten Soluk “Bunlara karşı çıkanlar yok mu? Çok. Ama biz sadece selam veriyoruz, yeri geldiğinde de gülüyoruz ve geçiyoruz. Çünkü bunlar bizim insanımızın geleceği için, refahı için” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim