• BIST 9548.09
  • Altın 2486.691
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.5402
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

3. köprü teklifleri Nisan'da tekrar alınacak

3. köprü teklifleri Nisan'da tekrar alınacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazına yapılacak üçüncü köprü için tekliflerin Nisan ayı gibi tekrar alınacağını, bu yıl içinde köprünün inşaatına başlanacağını söyledi.

Yıldırım: 3. köprü için teklifler Nisan ayında tekrar alınacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazına yapılacak üçüncü köprü için tekliflerin Nisan ayı gibi tekrar alınacağını, bu yıl içinde köprünün inşaatına başlanacağını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çok kısa bir süre içinde, nisan ayı gibi üçüncü köprü için tekliflerin alınacağını belirterek, ''Bu yıl içinde inşallah köprünün inşaatına ve bağlı yolların inşaatına başlamış olacağız'' dedi.

Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Ocak ayı Meclis toplantısındaki konuşmasında, Birinci Boğaz Köprüsü'nün 40. yılını doldurduğunu hatırlatarak, ''Haberler çıktı, 'Köprü 8-9 ay, 1 yıl kapanacak' diye, kıyamet koptu. Meğerse köprüyü ne kadar çok seviyormuş İstanbullu. 'Yapılmasın' diye bağıranlar, şimdi 'köprü kapanmasın' diye bağırıyor. Bu bir tezat. Aslında İstanbullular bu köprünün 1 gün bile kapanmasına tahammül edemez. Bu bile sadece, üçüncü köprünün ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğun gösterir'' diye konuştu.

1 yıl için İstanbul'da trafikte sabah ve akşam saatlerinde köprü geçişinde fazladan yakılan yakıt miktarının 3 milyar lira, buradaki zaman kaybından oluşan işgücü kaybının 500 milyar lira olduğunu kaydeden Yıldırım, her yıl İstanbul'da köprülerde yaşanan trafik sıkışıklığı nedeniyle 3,5 milyar liranın kaybolduğunu, bunun köprünün fiyatından fazla olduğunu söyledi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

''Köprüye harcayacağımız paranın neredeyse 2 katına yakınını boşuna yakıyoruz. Hesap ortada. Üçüncü köprüyü yapıyoruz. Teklif gelmedi. Teklif gelmemesi, ne krizden ne belirsizlikten. Teklif gelmemesinin nedenlerini de biliyoruz. Biraz ihale şartları, biraz diğer başka teknik konular... Düzeltildi. Şimdi bu projeyi ikiye ayırdık. Bir kısmını özkaynakla, bir kısmını kamu-özel ortaklığıyla yapıyoruz. Dolayısıyla, çok kısa bir süre içinde herhalde Nisan ayı gibi tekrar burada teklifleri alacağız ve bu yıl içinde inşallah köprünün inşaatına ve bağlı yolların inşaatına başlamış olacağız.''

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin bilgi toplumuna erişmesi için tek başına FATİH Projesinin yeteceğini belirterek, ''Bu, Türkiye'nin bilişim, bilgi toplumuna dönüşüm projesidir'' dedi.

Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Ocak ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Fransız Senatosunun kararına değinerek, ''Fransa'nın akla ziyan, böyle bir kararı almış olması, bizi bağlamaz. Biz bu karara karşı bundan böyle Fransız kalmaya devam edeceğiz. Bu bir soykırım yasası değil, bu bir soyukırık anlayışın ortaya koyduğu bir karardır'' dedi.

Türkiye'nin, tarihinin bütün değerlerine sahip çıktığını, tarihini her zaman değerlendirmeye ve tarihiyle her zaman yüzleşmeye hazır olduğunu kaydeden Yıldırım, ''Ancak bunun aksini iddia edenler, kendi tarihleriyle yüzleşmeye bizim kadar cesaret edemezler. Bir kere bu sayfa açıldı mı, bu sayfayı herkes için açma zamanı geldi demektir. Bunun getireceği sonuçlar, bizden daha fazla bu girişimler içinde bulunanları da zora sokacaktır'' diye konuştu.

-Ulaştırma ve haberleşmeye yapılan yatırımlar-

Yıldırım, ulaştırma ve haberleşmeye son 9 yılda yapılan yatırımlar 123 milyar lira olduğunu kaydederek, emeklilere 1 yılda 100 milyar lira ödendiğini, ulaştırma ve haberleşmeye, 1 yıllık emekli ödemelerinin üzerinde yatırım yapıldığını belirtti.

Türkiye'nin bilgi toplumuna erişmesi için tek başına FATİH Projesinin yeteceğini dile getiren Yıldırım, ''Bu, Türkiye'nin bilişim, bilgi toplumuna dönüşüm projesidir. Yerli üretimi, hem yazılımda hem donamımda artıracak şartlar oluşuyor'' dedi.

Yıldırım, İstanbul'da havaalanı, üçüncü köprü, otoyol, Kanal İstanbul gibi büyük projelerin hayata geçmeye başladığını söyledi.

Konuşmasının ardından üyelerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, üyelerin Yeni Türk Ticaret Kanunu'na ilişkin şikayetler üzerine, ''Türk Ticaret Kanunu çıksın diye başımızın etini yediniz. Kanun çıkınca kıyamet kopuyor, anlamıyorum bu işi. Bunların çıkmasını isteyen sizin sivil toplum örgütleriniz. Bakmadınız mı o kanuna? Bu, teknik bir kanun'' dedi.

Yıldırım, altyapı yatırımlarında yerli katkının artması için inisiyatif kullandıklarını ancak burada zorluklar olduğunu dile getirerek, zorlukların geçmişten gelen alışkanlıklar olduğunu, yabancı ürünlere daha fazla itibar edildiğini kaydetti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim