• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

3. Köprü'nün finans sözleşmesi imzalandı

3. Köprü'nün finans sözleşmesi imzalandı
IC İÇTAŞ – Astaldi Konsorsiyumu tarafından hayata geçirilecek Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile 2.3 milyar ABD doları tutarlı kredi sözleşmesi imzalandı

IC İÇTAŞ – Astaldi Konsorsiyumu tarafından hayata geçirilecek Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün proje finansmanı için, 7 banka katılımı ile 2.3 milyar ABD doları tutarlı kredi sözleşmesi imzalandı.

İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de kapsayan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin, 7 banka tarafından karşılanacak proje finansmanı için ilk imzalar atıldı. Toplamda 9 yıl vadeli ve 2.3 milyar ABD doları tutarında olacak proje finansmanı, Cumhuriyet tarihinde ‘greenfield' (sıfırdan hayata geçirilen) bir projeye tek seferde sağlanan en yüksek tutarlı proje finansman kredisi oldu.

IC İÇTAŞ – Astaldi konsorsiyumu ICA’nın finansman talebi Garantibank International N.V., T.Garanti Bankası A.Ş., T.Halk Bankası A.Ş., T.İş Bankası A.Ş., T.Vakıflar Bankası T.A.O., T.Ziraat Bankası A.Ş. ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’nin  katılımı ile  karşılanacak. “Yap, işlet, devret’ modeli ile gerçekleştirilecek projenin işletmesi, yatırım süresi dahil olmak üzere, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile ICA tarafından üstlenilecek.

İlklerin köprüsü olacak

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilecek Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1973 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Köprüsü ve 1988 yılında tamamlanan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden sonra İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. köprü olacak.

Çoğunluğu Türk mühendislerden oluşan bir ekip tarafından yüksek mühendislik ve teknoloji ile inşa edilecek 3. Boğaz Köprüsü, üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolunun aynı seviyede geçtiği dünyanın ilk köprüsü olacak. 59 metrelik genişliği, 1408 metrelik ana açıklığı ile dünyanın en uzun ve en geniş asma köprüsü ünvanını alacak. Ayrıca 320 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip köprüsü olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim