• BIST 9735.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

3. Köprünün Silüeti Ocak Ayında Görülecek

3. Köprünün Silüeti Ocak Ayında Görülecek
4G, Avrasya Tüp Projesi, 3. köprü ve yeni projeler hakkında açıklamalar yapan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, 3. köprünün silüetinin ocak ayında görüleceğini ifade etti.

Bir TV programına konuk olan Bakan Elvan “4G ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. RTÜK’ün şu anda kullanımında olan bir frekans var. 800 frekans dediğimiz bölümü boşaltmasını istedik, RTÜK’ten. Bunun gerçekleşmesi halinde özellikle 4G için gerekli olan frekanslar hazır hale getirilmiş olacak.Firmalara hazırlık yapmaları için belirli bir süre de vereceğiz. 800, 900, 1800 ve 2600 megahertzlik spektrumumuz olacak.

Şu anda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çok yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Ancak 2015 sonuna doğru 4G’ye geçmiş olacağız” ifadelerini kullandı. Elvan, mobil telefonlardan internete şu andakinden 10 kat daha hızlı girileceğini belirtti. İnternet konusunda kırsal alanlara yönelik de bir düzenleme olacağını belirten Elvan “İhaleye çıkıldığında kent merkezleri için bir düzenleme olacak bir de kırsal alanlar için düzenleme olacak. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Firmaların da özellikle şimdiden 4G’ye hazırlık yapmalarını düşünüyorum” dedi.

İstanbul için 3 proje

Bakan Elvan, zaman zaman çileye dönüşen İstanbul’un trafiğini rahatlatmaya yönelik çalışmaları da anlattı. Tamamen İstanbul trafiğine yönelik, şu anda üzerinde çalışılan 3 proje olduğunu açıklayan Elvan, projelerin detaylarını şöyle anlattı: “Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray ve Avrasya Tüp Geçidi dışında İstanbul trafiğini rahatlatıcı bir başka tedbir alıyoruz. Özellikle Ege Bölgesi’nde, Orta Anadolu’nun belli bir kesiminden Trakya’ya ve yurt dışına taşımacılık faaliyetinde bulunanlar veya otomobilleriyle otobüsleriyle gitmek isteyenler, İstanbul’a uğramadan Trakya’ya ulaşsınlar ve yurt dışı çıkışlarını gerçekleştirsinler istiyoruz. Bu da İstanbul’un trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Bununla ilgili ciddi bir çalışma başlattık. 2015 sonu itibariyle Dilovası’ndan Bursa’ya kadar otoyolu açacağız, Körfez geçişi tamamlanacak.

2015 sonu itibariyle ayrıca İzmir’den Kemalpaşa’ya kadar otoyolla gitmiş olacaksınız. Şu anda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yap-İşlet-Devret modeliyle Sakarya-Akyazı’dan Paşaköy’e kadar olan kısmın ihalesine çıktık. Yine Odayeri’nden Tekirdağ-Kınalı’ya kadar olan kısmı da Yap-İşlet-Devlet modeliyle yapacağız. Otoyol ve E-5 dışında biraz daha kuzeyden yeni bir otoyol yapıyoruz. Özellikle Sakarya ve Kocaeli’nden itibaren İstanbul’a kadar inanılmaz trafik yoğunluğu var. Burada trafiği rahatlatmak istiyoruz.”

"3. köprünün silüeti ocak ayında görülecek"

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Paşaköy’den Odayeri’ne giden 95 km’lik Kuzey Marmara Otoyolu’nun 29 Ekim 2015’te açılacağını belirten Elvan “Hem köprümüz hem otoyolumuz açılmış olacak. Köprü ayaklarında 300 metreyi geçtik, köprü ayak yüksekliği 320 metre olacak. Önümüzdeki ay köprünün silüeti görülmeye başlanacak” dedi. Dünyanın en büyük 4. asma köprüsü olan Körfez Geçiş Köprüsü’nde çalışmaların hızla ilerlediğine dikkat çeken Elvan “İstanbul-Yalova arasını 6 dakikaya indirecek Körfez Geçişi Köprüsü’nün siluetini martta göreceğiz. 2015 sonunda açılacak” dedi.

"3. havalimanı için finansal kredi sıkıntısı söz konusu değil"

Bakan Elvan, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olma unvanını elde edecek 3. havalimanı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Havalimanını yapacak ilgili konsorsiyumun zemin etüdü ve sondaj çalışması yaptığını anlatan Elvan “Çalışmalar çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Diğer taraftan da konsorsiyum araç alımına devam ediyor. ‘Finansal olarak kredi bulmada sıkıntıları var’ gibi bir problem söz konusu değil. Şu anda özellikle balçık olan kesimler var, gerçekten zemini oldukça kötü olan yerler var. Bu kesimlerin nasıl iyileştirileceğine yönelik çözüm önerileri sunuyorlar. Çalışmalar gayet iyi gidiyor, herhangi bir sıkıntı yok. Herhalde 2015 sonuna doğru belirgin bir silüet görülecek” ifadelerini kullandı. Bakan Elvan, 3. havalimanı tamamlansa bile özellikle tarife dışı uçuşlar için Atatürk Havalimanı’na ihtiyaç olacağını belirtti. Yeni havalimanının ismi konusundaki spekülasyonlara da cevap veren Elvan “Bana hep sayın Cumhurbaşkanımızın ismi mi verilecek, şeklinde bir soru soruluyor. O her zaman ve AK Parti olarak bizler milletimizi hep arkamızda hissettik ve milletimiz de Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın neler yaptığını, Türkiye’yi hangi noktadan nereye getirdiğini çok iyi gördü. Elbette yakışır diyorum” ifadelerini kullandı.

Avrasya tüp geçidi 2016 sonunda bitecek

Avrasya Tüp Geçidi konusunda ise Marmara Denizi altında 1.500 metreye ulaştıklarını açıklayan Elvan “En son sayın Başbakanımızla gittiğimizde, 920 metredeydi. Diğer aç-kapa tünellerini de dahil edersek 3 kilometreye yakın tünel işlemi bitti. Tamamlanma süresi 2017 ama biz 2016 sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Ankara - Sivas arası 2 saate düşecek

Demiryolu projelerini anlatan Elvan, Kapıkule’den Çerkezköy’e kadar olan kesimin 2015’te AB fonlarını kullanarak yapımına başlanacağını belirtti. Elvan “Ankara’dan Sivas’a kadar yüksek hızlı tren, Sivas’tan Kars’a kadar olan kesim ise hızlı tren olacak. Şu anda Ankara’dan Sivas’a tren 12 saatte gidiyor. Bunu 2 saate düşürüyoruz. 2016’da bitirmeye gayret edeceğiz” dedi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim