• BIST 9530.47
  • Altın 2470.869
  • Dolar 32.4148
  • Euro 34.6998
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

30 Otokar Darıca'ya teslim edildi

30 Otokar Darıca'ya teslim edildi
Otokar, Özdarıca Minibüs ve Özel Halk Otobüsü Kooperatifi’nin sipariş verdiği 65 adet Sultan City aracın ilk 30 adetini teslim etti.

Koç Topluluğu şirketi olan ve 50. Kuruluş yılını kutlayan Otokar’ın Sultan serisi Türkiye’nin dört bir yanında hızla yenilenen filolarda yerini almaya devam ediyor. Otokar, son olarak Özdarıca Minibüs ve Özel Halk Otobüsü Kooperatifi’nin sipariş verdiği 65 adet adet Sultan City aracın ilk 30 adedini Perşembe günü Darıca Dudayev Sahil Parkı’nda düzenlenen törenle teslim etti. Otokar yetkili bayisi Enke Otomotiv tarafından yapılan satışın teslimat törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül de katıldı.

 
Kalan 35 araç Mayıs sonu teslim
 
Düzenlenen törende konuşan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül yeni araçların Kocaeli-Darıca halkı ile Özdarıca Minibüs ve Özel Halk Otobüsü Kooperatifi’ne hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “Türkiye’nin en çok satılan otobüs markası Otokar olarak Sultan otobüslerimizin gördüğü ilgi bize fazlasıyla gurur veriyor. Kooperatifin filosunu yenilerken Otokar markasını tercih etmesi bizi oldukça mutlu etti. Bugün gerçekleştirdiğimiz 30 adet Sultan Maxi aracın teslimatının ardından geriye kalan 35 adet aracı da Mayıs ayı içerisinde teslim edeceği” şeklinde konuştu.
 
Yüzde yüz yerli üretim
 
Akgül, yüzde yüz yerli üretim olan Otokar’ın Türkiye’nin yüz akı olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Eskiden Avrupa ürünleri hep tercih edilirdi. Hep onlara özenirdik. Kullandığımız araçlar nerede yapıldı. Hangi ülkenin aracı diye merak ederdik. Şimdi artık Avrupalılar bizden araç alıyor. Her bir parçası Türkiye’de üretilen bu araçlarımıza gıpta ile bakıyorlar.”  Bu durumun ülke ve bölgemiz için büyük bir ilerleme olduğunun da altını çizen Akgül, otomotiv sektöründe büyümenin ve gelişmenin hızlanarak devam edeceğini sözlerine ekledi. 
 
Şehir taşımacılığının gözdesi
 
Sultan Maxi City, şehir içi toplu taşımacılığında engel tanımayanların gözdesi. Araç, yüksek yolcu kapasitesi, düşük yakıt tüketimi, güçlü performansı, düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile ekonomik. Modern görünüşü, iç ferahlığı, üstün yol tutuşu ve çevreciliği ile ise hayranlık uyandırıcı bir tasarıma sahip. Ayrıca Sultan Maxi City, düz arka zemini ile engelli yolcu taşımacılığına da olanak veriyor. Aracın geniş kapısı  yolcu iniş binişini hızlandırırken kolay açılır kapanır engelli rampası herkese seyahat özgürlüğü sunuyor.
 
1.20130503141525.jpg
 
2.20130503141548.jpg
 
Haber ve Fotoğraf: Gülşen Orak
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim