• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

300 kişilik uçağa 1500 kişilik talep

300 kişilik uçağa 1500 kişilik talep
Umre başvurularında büyük bir yoğunluk olduğu, bu nedenle acentelerin otel ve uçak bulma konsunda büyük bir sıkıntı yaşandığı bildirildi.
Sömestr tatili, umre ziyaretlerinde büyük bir yoğunluk yaşanmasına yol açtı. Aylar öncesinden kontenjanlarını dolduran acente yetkililerine göre kutsal topraklar, sömestr döneminde hac mevsimindeki kadar kalabalık olacak.

Umre ziyaretleri ocak ayının ilk haftasında başladı. Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle umre ziyaretçisi sayısı onbinleri bulacak.

Asil Tur Genel Müdürü Kamil Sözer, umre başvurularında büyük bir yoğunluk olduğunu, bu nedenle acentelerin otel ve uçak bulma konsunda büyük bir sıkıntı yaşandığını belirtti.

Sözer, 300 kişilik uçağa bin 500 kişilik taleplerin olduğunu, havayolu ulaşımındaki bu sıkıntının ek seferlerle giderilmeye çalışıldığını anlattı.

Umreye ocak ayı başından itibaren gidildiğini, 26 Ocak itibariyle yoğunluğun artacağını ifade eden Sözer, ''Umre fiyatları geçen yıla nazaran biraz yüksek çünkü Mekke ve Medine'de otel yıkımları var. Otel azlığından dolayı fiyatlar yükseldi. Fiyatlar, otelin bölgesine, kalitesine ve umrenin süresine göre 800-2000 avro arasında değişiyor'' dedi.

Umre ziyaretlerinin dönem dönem arttığını anlatan Sözer, şunları kaydetti:

''Hac mevsimi sonrasında beş ay boyunca umreye gidilemediği için, ilk açılışa ve sömestre herkes yoğunlaştı. Umre ziyaretleri Şubat'ın 15-20'sinden sonra normale dönecek. Hatta nisan-mayıs-haziranda da sönük geçiyor.''
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim