• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

32 kişiyi öldürdü ama pişman değil

32 kişiyi öldürdü ama pişman değil
Yolcu gemisini karaya oturtup, geçen yılın ilk büyük faciasına yol açan ve 32 kişinin ölümüne neden olan Costa Concordia’nın kaptanı Schettino, kazanın tek suçlusunun kendisi olmadığını söyledi.

Geçen sene İtalya'nın batısındaki Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarparak batan kruvaziyerin kaptanı Francesco Schettino, 32 kişinin öldüğü olayla ilgili olarak pişman olmadığını söyledi.

Schettino, önceden belirlenen rotanın dışına çıkarak adadaki arkadaşlarını selamlamak için kıyıya çok yakından hareket etmiş, gemi de kayalıklara çarparak batmıştı. İtalyan kaptan, 32 kişinin boğularak öldüğü müessif olay sonrasında bir anda dünyada en nefret edilen kişiler arasına girmişti. Bir sene sonra olayla ilgili olarak NBC News televizyonuna açıklamalarda bulunan Schettino, bazı insanların kendisinden nefret etmesini anladığını ama pişman olacak bir şey yapmadığını söyledi. Çok sayıda kişinin ölümüne sebep olmak, geminin batırılmasına yol açmak ve yolcuları bırakıp gemiyi terk etmekle suçlanan Schettino, "İnsanlar geminin 58 metre olduğunu anlamıyorlar. Sizin geminin her tarafını kontrol edip gemide kalan olup olmadığını kontrol etme şansınız yoktur. Gemi suya batmaya başladığında ya yüzersiniz ya da ölürsünüz, başka seçeneğiniz yoktur. Bu yüzden hiçbir şeyden pişman değilim" dedi.

Schettino, olay öncesinde istirahatte olduğunu, gemi idaresinin son anda kendisine teslim edildiğini ve mesafe konusunda hiçbir uyarıda bulunulmadığını belirterek, "Bu, çok ölümcül bir ders oldu. Artık hayatta hiç kimseye güvenmeyeceğim" dedi. Kaptan, ölenlerin acılarını paylaştığını sözlerine ekledi.

İtalya'da geçen yıl 13 Ocak'ta Savona şehrine gitmek üzere binlerce yolcuyla Civitavecchia şehrinden yola çıkan gemi, Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarparak yan yatmış ve 32 kişi boğularak ölmüştü. Olayın yıldönümünde adada çeşitli anma etkinlikleri yapıldı.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim