• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

33 milyon euroluk makine 5 yıldır yerin altında

33 milyon euroluk makine 5 yıldır yerin altında
Bilecik'te, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaat çalışmaları esnasında çöken tünelin altında kalan ve 33 milyon euro değerinde olduğu ifade edilen tünel açma makinesi 5 yıldır yerin altında.

26 Nolu tünel yapımının geçici olarak askıya alındığı, bu bölgeye başka bir yerden hat döşendiği, bunun da YHT’nin hızını bu bölgede geçerken 70 kilometreye kadar düşüreceği belirtiliyor.

2009 yılında, Bilecik-Bozüyük arasındaki Ahmetpınar Köyü mevkiinde 6,2 kilometre uzunluğunda yapılması planlanan 26 No’lu YHT Hattı Tüneli’nin henüz birinci kilometresi açıldığı sırada göçük meydana geldi. tünel açma makinesi de göçüğün meydana geldiği tünelin içinde kaldı. 33 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen TBM adlı tünel açma makinesi bugüne kadar çıkartılamadı. Göçük nedeniyle YHT hattının bu bölgedeki güzergahı da değiştirildi.

YHT hattı çalışmasını sürdüren inşaat firmasının göçük altında kalan makinenin çıkartılması için girişimde bulunduğu, yurt dışından gelen bir firmanın makineyi çıkarmak için 1 milyon lira talepte bulunmasını kabul etmediği öne sürüldü.

Makinenin göçük nedeniyle içinde kaldığı 26 Nolu tünel yapımının geçici olarak askıya alındığı, bu bölgeye başka bir yerden hat döşendiği, bunun da YHT’nin hızını bu bölgede geçerken 70 kilometreye kadar düşüreceği belirtiliyor.

YHT hattı çalışmasını sürdüren inşaat firmasının göçük altında kalan makinenin çıkarılması halinde söz konusu 6,2 kilometrelik tünelin açılması için çalışmaları yeniden başlatacağı ifade ediliyor.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim