• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

35 yaşındaki mühendisi acil iniş kurtardı

35 yaşındaki mühendisi acil iniş kurtardı
İş için Azerbaycan’a giden 35 yaşındaki mühendis Asya İstanbullu uçakta kalp krizi geçirince, pilot Trabzon’a acil iniş yaptı. KTÜ Tıp Fakültesi’ne kaldırılan İstanbullu başarılı bir baypas ameliyatıyla hayata döndürüldü.

35 yaşındaki mühendis uçakta kalp krizi geçirince

İş için Azerbaycan’a giden 35 yaşındaki mühendis Asya İstanbullu uçakta kalp krizi geçirince, pilot Trabzon’a acil iniş yaptı. KTÜ Tıp Fakültesi’ne kaldırılan İstanbullu başarılı bir baypas ameliyatıyla hayata döndürüldü.

Asya İstanbullu kurtulmasına katkısı olan herkese teşekkür etti.İstanbul’da yaşayan elektrik-elektronik mühendisi Asya İstanbullu, geçen pazartesi günü saat 08.00’de iş seyahati için Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan THY uçağına bindi. Uçak havalandıktan kısa süre sonra göğsünde ağrı hisseden İstanbullu, kabin ekibine durumuyla ilgili bilgi verdi.

İstanbullu’nun tansiyonunu ölçmeye çalışan hostesler, ağrının şiddetlenmesi üzerine kaptan pilotu bilgilendirdi. Yapılan değerlendirme sonucu kaptan pilot hastanın durumunun giderek kötüleşmesi üzerine acil iniş kararı aldı ve uçak 09.30 sıralarında Trabzon’a acil iniş yaptı.

Havalimanı doktoru tarafından ilk muayenesi yapılan İstanbullu, acil olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan anjiyo sonucunda kalbi besleyen en önemli damarının tıkalı olduğu saptanan Asya İstanbullu, baypas ameliyatına alındı.

‘Durumu gayet iyi’

Prof. Ali Civelek ve Yrd. Doç. Gökalp Altun’un gerçekleştirdiği ameliyat sonucunda iki damarı değiştirilen Asya İstanbullu yoğun bakım servisindeki iki günlük tedavinin ardından normal odaya alındı.

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü doktorlarından Prof. Dr. Ali Civelek ameliyatın başarılı geçtiğini ve hastanın durumunun çok iyi olduğunu belirterek, “Şu anda herhangi bir problemi yok. En kısa sürede uçağa bindirip Bakü’ye göndereceğiz” dedi. Prof. Civelek, uçak acil iniş yapmamış olsaydı ciddi bir hayati tehlikenin ortaya çıkabileceğini de belirtti.

Olayın nasıl geliştiğini anlatan Asya İstanbullu da THY ekibine, havalanı doktoruna ve ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim