• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

36 yıldır dünya kazan, onlar kepçe

36 yıldır dünya kazan, onlar kepçe
İngiliz Bill ve Laurel çifti, tam bir maceraperest. Sosyal yaşantılarını bırakıp denize açılan çift, 36 yıl boyunca dünyayı dolaştı. Çift yaklaşık 160 bin kilometre denizyolu gidip, 45 farklı ülkeyi gezdi.

İngiliz Bill ve Laurel çifti, tam bir maceraperest. Sosyal yaşantılarını bırakıp denize açılan çift, 36 yıl boyunca dünyayı dolaştı. Yaklaşık 160 bin kilometre denizyolu gidip, 45 farklı ülke gezen çift, maceralarını şöyle özetliyor:

"Bir sürü güzel yerler gördük ve birçok insanla tanıştık. En güzeli de macera denen şeyi yaşadık."Sosyal yaşantıyı bırakıp deniz yolculuğuna çıkmak birçok kişi için hayalden ibarettir. Ancak Bill ve Laurel Cooper çifti için değil. Çünkü onlar bunu yaptılar. Hem de 36 yıl boyunca. Britanyalı siyasetçi Harold Wilson'un danışmanlığını yapan ve Kraliyet Donanması'nın eski deniz subayı olan Bill Cooper, "Yükselmek istemiyordum ya da herhangi bir kariyer planım yoktu. Londra sokaklarında hükümet danışmanı olarak gezmek bana zevk vermiyordu. Benim istediğim, daha çok hayata dair bir şeyler yapmaktı." diyor. Bu yüzden işini bırakarak denizlere açılma kararı almış.

Cooper çifti, öncelikle kendilerine bir tekne alarak başlamışlar işe. Sene 1976'yı gösterdiğinde ise yaşamlarını sürdürdükleri müstakil evlerini satıp, oradan elde ettikleri parayı çocukları Shelley ve Benedick'e vermişler. Çift, ilk 10 yıl Akdeniz, Karayip Adaları, Atlantik Okyanusu ve ABD'nin doğu ve güneydoğu kıyıları boyunca uzanan Kıyıiçi Suyolu'nu gezmiş. Üç tane torunu olan çift, sadece Noel ve ona benzer tatillerde seyahatlerine ara vererek ailesiyle birlikte zaman geçirdiklerini ifade ediyor.

2007 yılında Kuzey Afrika'ya doğru uzun gemi yolculuğu yaparken beklenmeyen bir şey olmuş ve Kraliyet Donanması'ndan emekli olan Bill Cooper göz problemleri yaşamaya başlamış. Yaşlarının ilerlemesiyle buna benzer hastalıklar yaşayan çift, gemilerini halatla karaya bağlama kararı alarak, 1970'lerde başladıkları yolculuklarını 2007 yılında sonlandırdı. Bill Cooper, 36 yıllık dünya turunu tek kelimeyle özetliyor: Harikaydı. Kendisini kediye benzeten ve her yerde rahat olabileceğini belirten Cooper, evde ne varsa teknelerinde de olduğunu söyleyerek, böyle bir hayat geçirmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ediyor. "Bir sürü güzel yerler gördük, bir sürü insanlarla tanıştık ve en güzeli de macera denen şeyi yaşadık." diyor. Ancak yaşı 78'e geldiğinde deniz yolculuğunu bırakması gerektiğinin farkına vardığını söyleyen Cooper, yaşadıklarını kitaplaştırmayı planladığını dile getiriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim