• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

38 ülke arasında ilk sırada yer aldığı bildirildi

38 ülke arasında ilk sırada yer aldığı bildirildi
Güney Kıbrıs'ın uçuş bildirim bölgesinde (FIR) büyük gecikmeler yaşandığı ve Güney Kıbrıs'ın bu alanda, Eurocontrol üyesi 38 ülke arasında ilk sırada yer aldığı bildirildi.

 

Bu doğrultuda uluslararası havayolu şirketlerinin Türkiye FIR hattını kullanmak gibi alternatif çözümlere yöneldiği kaydedildi.
 
Rum Fileleftheros gazetesi haberinde, Güney Kıbrıs'ın FIR hattında Ocak-Ağustos 2012 döneminde yaşanan toplam gecikme süresinin 273 bin dakika olduğunu, bu rakamın uçuş başına ortalama 2,1 dakikaya denk geldiğini yazdı.
 
Bu gecikme süresinin Güney Kıbrıs'ın FIR hattını kullanan uçak şirketlerinin 24 milyon Euro zarara uğraması anlamına geldiğini belirten gazete, bu gecikme sürelerinin Güney Kıbrıs'ı en çok gecikme yaşanan FIR alanları listesinin ilk sırasına oturttuğunu vurguladı.
 
Gazete, gecikmelerin yüzde 98'inin, Güney Kıbrıs'ın FIR hattının kapasitesinin yetersiz olması ve uçaklara hizmet edecek altyapı ve organizasyonun eksik olmasına bağlı olduğunu belirtirken gecikmelerin yalnızca yüzde 2'sinin hava kontrolörleri ya da hava koşullarına bağlı olarak gerçekleştiğini ifade etti.
 
Haberde, Rum FIR hattında yaşanan bu gecikmelerin maliyetinin fazla olması sebebiyle uluslararası uçak şirketlerinin Türkiye FIR alanını kullanmak gibi alternatif çözümlere yöneldikleri, Güney Kıbrıs'ın FIR hattındaki trafiğin 2012 yılında yüzde 4,3, bundan elde edilen getirin ise 14,2 milyon Euro azaldığı vurgulandı.
 
Gazete, bu durumun Türkiye tarafından, Ercan Havaalanının uluslararası alanda gündeme getirilmesi için kullanıldığını da belirterek, Türkiye'nin AB'deki Daimi Temsilcisinin geçtiğimiz hafta Ulaştırma Müdürlüğü Genel Müdürüyle bir görüşme yaptığını ve uçuş güvenliği konusunda veri alabilmesi için Ercan Havaalanının Eurocontrol uçuş yönetimi merkez birimine bağlanmasını talep ettiğini yazdı. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim