• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

3G'den mesaj atmak ucuzluyor

3G'den mesaj atmak ucuzluyor
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, üçüncü nesil mesaj arabağlantı ücretinde indirime gitti.

3G'den mesaj atmak ucuzluyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, üçüncü nesil mesaj arabağlantı ücretinde indirime gitti.

Daha önce 5 kuruş olan ara bağlantı ücretini kurum yaptığı yeni düzenlemeyle, mesaj başına Avea için 1,87 kuruş, Vodafone için 1,73 kuruş, Turkcell için ise 1,70 kuruş olarak belirledi.

Zaman'ın haberine göre, Üçüncü Nesil şebekesi üzerinden atılan kısa mesajlar (SMS) nedeniyle operatörlere ödenecek arabağlantı ücreti önemli oranda düştü.

BTK 1 Nisan itibaren 2G ve 3G konuşma ara bağlantı ücretlerinde indirime gitmiş, ancak 3G mesaj arabağlantı ücretlerinde indirim unutulmuştu. Böyle olunca, 3G üzerinden mesaj atmak, konuşma ücretinden daha pahalıya geldi.

BTK'ya yapılan şikayetlerin de ardı arkası kesilmedi. Doğal olarak, operatörler 3G şebekesi üzerinden atılan mesajlardan konuşmadan daha fazla arabağlantı ücreti istemeye başladılar.

Mesela, 3G şebekesi üzerinden görüntüsüz sadece konuşma ücretleri için Turkcell 3,13, Vodafone 3,23 ve Avea 3,70 kuruş ücret alırken mesajdan 5 kuruşa varan ücretler isteyen operatörler oldu.

Mesajlar için yüksek ücret istenmesi, toplu mesaj hizmeti veren şirketleri de ciddi sıkıntıya soktu. BTK aldığı yeni kararıyla, mesaj karmaşasına son vermiş oldu.

Yeni karara göre, 3G şebekesi üzerinden atılan kısa mesajlar (SMS) nedeniyle operatörlere ödenecek arabağlantı ücretleri düşmüş oldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim