• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

3'üncü basınç odası ÇOMÜ'de açıldı

3'üncü basınç odası ÇOMÜ'de açıldı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türkiye'nin GATA ve Çapa'dan sonra 3'üncü olma özelliğine sahip Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ünitesi'ni açtı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde kurulan Türkiye'nin GATA ve Çapa'dan sonra 3'üncü olma özelliğine sahip Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ünitesi'nin açılışı törenle yapıldı. Ünitede, karbonmonoksit zehirlenmesi, inme, işitme-görme kaybı ve vurgun tedavisi ile şeker hastalarının iyileşmeyen yaralarının tedavisinin yapılacağı belirtildi.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne Koç Grubu'nun destekleriyle geçen yıl 500 bin liraya kazandırılan basınç odası, Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ünitesi'nin açılışıyla hizmete girdi. Açılış törenine Çanakkale Vali Vekili Alper Faruk Güngör, Çanakkale Belediye Başkan Vekili CHP'li Muharrem Erkek, Kepez Belediye Başkanı CHP'li Dr. Ömer Faruk Mutan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Coşar, daire müdürleri, akademisyenler ve hastane personeli katıldı.

Hastanenin zemin katında oluşturulan ünite protokol üyelerinin kurdeleyi kesmesinin ardından hizmete açıldı ve ünite sorumlusu Uzm. Dr. Selva Zeren, bilgi verdi. Ardından da basın odasına girilerek uygulanacak tedaviler anlatıldı. Uzm. Dr. Zeren, ünitenin özellikle, karbonmonoksit zehirlenmesi, inme, işitme ve görme kaybı, vurgun başta olmak üzere şeker hastalarının iyileşmeyen yaralanın tedavisinde önemli rol oynayacağını anlattı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kuru dalış odası olarak da bilinen basınç odasının GATA ve Çapa'dan sonra Türkiye'de 3'üncü olduğunu söyledi. Prof. Dr. Laçiner, 10 hasta kapasiteli basınç odasının Çanakkale'de dalış turizmine önemli katkı sunacağını belirterek, "Çanakkale denize kıyısı olan bir kent. Üstelik iki de önemli adası var. Çanakkale Savaşları sırasında batan gemiler de var. O anlamda dalış turizmi potansiyeli yüksek bir kent. Ancak dalış turizmi çok iyi sağlık tesisleri istiyor. Bu ünite dalış turizmini olumlu yönde etkileyecektir. Sadece dalış turizmi ile ilgili risk yok. Aynı zamanda ters lodos rüzgarlarıyla soba zehirlenmeleri de olabiliyor. Bu zehirlenmelere bağlı kayıpların çok önemli kısmını arkadaşlar kurtarabiliyorlar. Zehirlendi, öldü sanılan insanlar bile şok tedaviyle hayata döndürülebiliyor. Yani hem dalış turizmi hem de soba zehirlenmeleri için çok önemli bir merkez kurduk. Bu merkezin kurulmasına önemli destek sağlayan Koç Grubu'na teşekkür ediyoruz. Onlar olmasaydı biz burayı açamazdık. Basınç odasını 500 bin liraya satın aldık. Üniteyle birlikte toplam 1 milyon liraya mal oldu" dedi.

Öte yandan, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne ek olarak yapılan, zemin katında poliklinikler ve kemoterapi ünitesi, üst katında ise fizik tedavi ünitesi, hasta odaları, öğrenci staj eğitim sınıfı ile doktor ve hemşire odalarının bulunduğu binanın da açılışı yapıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim