• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

3'üncü Boğaz Köprüsü, TEM ile birleşti

3'üncü Boğaz Köprüsü, TEM ile birleşti
Hakkında 30'a yakın dava süren 3. köprü yolu, TEM ile birleşti. Önceki gün Çavuşbaşı'nda TEM'den geçenler, bağlantı yolunu açan iş makineleriyle burun buruna geldi.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları hızla ilerlerken TEM bağlantı yolunun birleşme noktası ilk kez göründü. Anadolu Yakası Çavuşbaşı Mevkii’nden 3. köprü bağlantı yolunun TEM’e bağlanması konusunda yapılan çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindi.

Ormanlık alanın içinden geçirilen yol TEM’e açıldı. Bölgede aylardır yol açma çalışmaları devam ediyordu. TEM’den önceki sabah Anadolu istikametinden Avrupa istikametine giden sürücüler yol kenarında 3. köprü bağlantı yolu ile ilgili iş makinelerinin çalışmalarını gördü. Kepçeler halen bu bölgede çalışmalarına yoğun bir tempoda devam ediyor.

Bağlantı yolu için halen inşaatı devam eden viyadüğün de ayakları oluşmaya başladı. Köprü inşaatının devam ettiği Poyrazköy ve Garipçe’de de köprünün ayakları iyice ortaya çıkmaya başladı. Öte yandan proje aleyhinde bugüne kadar açılan 30’a yakın dava da devam ediyor. Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği’ne bağlı 10’dan fazla meslek odası ve sivil toplum örgütlerinin açtığı davalarına ilişkin mahkemelerden bugüne kadar herhangi bir karar çıkmadı.

TEMA Vakfıda 3. köprüye karşı iki dava açmıştı. TEMA’nın açtığı davalara atanan 7 kişilik bilirkişi heyetinden 6’sı köprünün yapılmasına ‘evet’ demişti. Ancak bilirkişi heyetinin şu açıklaması dikkat çekiciydi: “Köprü etrafında yerleşim oluşmazsa çevreye abartıldığı kadar zarar vermez. Yapılmazsa daha büyük çevre kirliliği olur.”

29 Mayıs 2015’te açılması hedefleniyor

IC İÇTAŞ-ASTALDİ konsorsiyumu tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapılan ve 29 Mayıs 2013’te devlet erkânı tarafından açılışı gerçekleştirilen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin 29 Mayıs 2015’te bitirilmesi planlanıyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim