• BIST 9548.09
  • Altın 2496.893
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.5715
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C

4 bin yılda görülmüş en sıcak ay

4 bin yılda görülmüş en sıcak ay
Dünya, temmuzda bugüne kadar kaydedilmiş en sıcak ayı yaşadı.

Geçtiğimiz temmuz ayının bugüne kadar kaydedilmiş en sıcak ay olduğu açıklandı. Sıcaklık kayıtlarının tutulduğu 1880'den bugüne kadar geçtiğimiz temmuz ayının yeryüzünde görülen en sıcak ay olduğunu açıklayan Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), bunun rekor olduğunu dile getirdi. 

NOAA rekor sıcaklığın tüm dünyada yaşandığını bildirdi. Kurum bu yılın ilk yedi ayının da yine kaydedilen en sıcak dönem olduğuna işaret etti. Kurum, bugüne kadar elde edilen son veriler ışığında 2015 yılının da görülen en sıcak yıl olabileceğini tahmin ediyor.

NOAA gibi rekor sıcaklıkla ilgili NASA ve Japon Meteoroloji Kurumu’nun da aynı verileri elde ettikleri görüldü. NOAA iklim uzmanı Jake Crouch "Bunun böyle olacağını öngörüyorduk ve veriler bizi teyit etti. Dünya ısınıyor, sıcaklar da artmaya devam ediyor." diye konuştu.

"Tunç Çağı'ndan bu yana en sıcak ay"

NOAA, sıcaklık kayıtlarının 1880 yılından itibaren kayıt altına alınmaya başladığını ancak geçtiğimiz temmuz ayının yer yüzünde son 4 bin yılda görülmüş en sıcak ay olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi. İklim uzmanları NOAA verilerinin geçen ayın dünya Tunç Çağı'ndan bu zamana gördüğü en sıcak ay olabileceğini dile getiriyor. 

"El Nino yüzde 90 vuracak" 

Okyanus üzerinde fırtınalar oluşmasına sebep olan El Nino sisteminin bu yıl 1997 yılındakinden daha fazla etkili olabileceği belirtiliyor. NOAA'ya göre El Nino'nun Kuzey Yarımküre'de 2015-16 kış mevsiminde görülme ihtimali yüzde 90 ve bunun erken ilkbahar dönemine kadar sürme ihtimali de yüzde 85.

NOAA verilerine göre temmuz ayı içinde ortalama küresel sıcaklık 20. yüzyıldaki ortalamanın 1.46 fahrenheit üzerinde seyretti.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim