• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

4 milyon 102 bin ton yük elleçlendi

4 milyon 102 bin ton yük elleçlendi
Bandırma Limanı başkanı halil Karakuş "2010 yılı içerisinde uluslararası ve kabotaj hattında 3 milyon 618 bin 364 ton yük elleçlemesi ve bin 38 adet gemi hareketi olmuştur" dedi.

Çelebi Bandırma Limanı Başkanı Halil Karakuş, kara, demir ve deniz yollarını birleştiren sayılı limanlardan biri olduğunu belirterek, "2010 yılı içerisinde uluslararası ve kabotaj hattında 3 milyon 618 bin 364 ton yük elleçlemesi ve bin 38 adet gemi hareketi olmuştur. Limanımızda geçen yıl ise 4 milyon 102 bin 317 ton yük elleçlemesi ve bin 31 adet gemi hareketi olmuştur." dedi.

Ak Parti Bandırma İlçe Başkanı Eşref Kasapoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bandırma Limanı Başkanı Halil Karakuş'u makamında ziyaret etti. Kasapoğlu, denizcilik sektörü ve Bandırma Limanı'nın işleyişi hakkında Karakuş'tan bilgi aldı. Son üç yılın değerlendirmesini yapan Karakuş, limandaki elleçleme ve gemi hareketi hakkında bilgi verdi. 2010 yılı içerisinde uluslararası ve kabotaj hattında 3 milyon 618 bin 364 ton yük elleçlemesi ve bin 38 adet gemi hareketi olduğunu belirten Liman Başkanı Karakuş, 2011 yılında ise 4 milyon 102 bin 317 ton yük elleçlemesi ve bin 31 adet gemi hareketi olduğu bilgisini verdi.

Liman başkanlıkları nezdinde bölgede bulunan bütün tekne, gemi, yat ve motorlu deniz taşıtlarını kayıt altına aldıklarını aktaran Halil Kakakuş, Bandırma Limanı'nın hakettiği noktaya ulaşması için konteyner limanı haline gelmesinin önemini vurgulayarak destek istedi. Liman sınırları içerisinde bulunan tersanelerin ve kıyı tesislerinin denetlenmesi ve buralara uzman personelle hizmet verilmesinin liman başkanlığının görev alanlarından biri olduğuna dikkat çeken Çelebi Bandırma Limanı Başkanı Halil Karakuş, "Bandırma ilçesi, coğrafi konumu itibariyle Marmara Denizi'nin güneyinden kuzeyine feribotlarla yolcu ve kamyon taşımacılığı yapılması bakımından çok stratejik bir yerde bulunuyor. Mevcut ro-ro taşımacılığının kapasitesi daha da arttırılabilir. Bu kapasitenin arttırılması için de sırf ro-ro ve kabotaj taşımacılığının yapıldığı ayrı bir limanın yapılması gerekir." dedi.

2004 yılında Ulaştırma Bakanı başkanlığında, dünya denizcilik sektöründe kara listede yer alan Türk bandıralı gemilerin iade-i itibarının temini için çalışmalara başladıklarını belirten Halil Karakuş, "Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları kapsamında çalışmalar hızlandırıldı. Genelde AB ülkelerinin üye olduğu Paris Memorandum'a Türkiye'nin de alınması için yoğun çalışmalara başladık. Bu kapsamda ilk iş olarak denizcilik ve İngilizce bilen 150 uzman işe alındı. Denizcilik anlayışı yeni baştan dizayn edildi. Denizcilik sektörünün canlanması ve modernleşmesi için AB uyum yasaları kapsamında birçok mevzuat ya değiştirildi ya da yenileri yayımlandı. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin deniz yollarını daha da etkin kullanması için özel sektöre de gereken her türlü desteği veriyoruz." diye konuştu.

Bandırma'ya açılacak denizcilik fakültesinin bölge için büyük bir şans ve nimet olduğuna değinen Halil Karakuş, şöyle devam etti: "Bu konuda 35 kişilik öğrenci kontenjanı yök'ün kitapçığına girdi ancak fakültenin fiziksel sorununun çözümü hızlandırılmalı. Bir an önce yer teslimi yapılarak fakülte inşaatına başlanmalı. Bu konuda bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bakanlığımızın uygun görmesi halinde gerekiyorsa başta ben olmak üzere uzman personelimizle de öğrencilere ders verebiliriz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim