• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

4 yılda bir otomobil değiştiriyoruz

4 yılda bir otomobil değiştiriyoruz
OYDER yaptırdığı bir araştırmaya göre, Türkiye'de araç değiştirme süresi ortalama 4 yılı, otomobil satın almaya karar verme ile otomobili satın alma arasında geçen süre ise 4 ayı buluyor.
Araştırma şirketi GfK'nın, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) adına mart-temmuz 2014 tarihlerinde sıfır otomobil alan 2 bin 546 kişiyle gerçekleştirdiği "Otomobil Alıcıları Takibi Araştırması'nın sonuçları açıklandı.
 
Araştırmaya göre, sıfır kilometre satın alınan otomobillerin ilk sahipleri tarafından kullanılma süresinin 4 yıl olduğu belirlendi. Dördüncü yıldan sonra otomobillerini değiştirerek ikinci otomobillerini alanların oranı ise araştırmaya yüzde 37 olarak yansıdı.
 
Otomobil "sosyal statü" simgesi olarak görülüyor
 
Araştırmaya katılanlar arasında üçüncü otomobilini alanlar yüzde 9, dördüncü otomobilini alanlar yüzde 9, beşinci otomobilini alanlar yüzde 8 şeklinde sıralanırken, yüzde 24'lük bir kesimin de ilk kez otomobil satın aldığı görüldü. Otomobil satın almaya karar verenlerin ise bu kararlarını ortalama 4 ayda hayata geçirdikleri ortaya çıktı.
 
Katılımcıların yüzde 51'i otomobili sosyal statü simgesi görürken, "markalı" satışlarda bu oran yüzde 81'e kadar yükseliyor.
 
Otomobil satın alan her iki kişiden biri kredi kullanıyor. Yeni araç alımında karar vermedeki ana motivasyon ise "mevcut işine güven" olarak ifade ediliyor. Otomobilin dizaynı ve teknolojik özellikleri otomobil seçiminde ilk sıraya yerleşirken, yakıt tasarrufu, güvenlik özellikleri ve emisyon değerleri son sıralarda yer alıyor.
 
Erkek sürücüler kadınları trafikte "başarısız" buluyor
 
Araştırmaya katılan her 10 erkek sürücüden 6'sı kadın sürücülerin trafikte başarısız olduğunu söylüyor. Kadın sürücüler ise erkek sürücüleri yüzde 75 oranında başarılı buluyor. "Sürücü olarak kendinizi nasıl buluyorsunuz?" sorusuna erkekler yüzde 84 ile "Kendimi başarılı buluyorum" yanıtını veriyor. Kadın sürücüler arasında kendisini başarılı görenlerin oranı ise yüzde 52'de kalıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim