• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

40 bin işsiz kadına iş kapısı açılıyor!

40 bin işsiz kadına iş kapısı açılıyor!
Türkiye, Avrupa'ya göre gerilerde olan kadın istihdamının artırılmasına yönelik önemli adımlar atıyor. İşkur uzun süredir işsiz kalan, kırk bine yakın kadına iş kapısı aralayacak.

40 bin işsiz kadına iş kapısı açılıyor!

Türkiye, Avrupa'ya göre gerilerde olan kadın istihdamının artırılmasına yönelik önemli adımlar atıyor. İşkur uzun süredir işsiz kalan, kırk bine yakın kadına iş kapısı aralayacak.

Kadınlar, "Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu" projesi ile 43 ilde iş koçları eşliğinde yetiştirilecek. Proje kapsamında ilk etapta 12 bin kadına istihdam garantili kurslar, 18 bin kadına kariyer danışmanlığı, rehberliği hizmetleri, 4 bin kadına girişimcilik eğitimi, iki bine yakın kadına da çocuk/yaşlı bakımı eğitimi verilecek.

Kadınların yüzde 24 olan işgücüne katılım oranının 2023 yılında yüzde 35'e çıkarılması hedefleniyor. Bu amaçla bir dizi proje yürürlüğe konulacak. Özellikle kız çocuklarının meslekî eğitim programlarından yararlanabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte ortak proje yürütülecek.

Çocuk bakım hizmetleri, ev hizmetlerinde çalışan kadınlar, özürlülerin istihdamı ve kontenjanlarının doldurulması, gençlerin istihdamının artırılması konularında yeni teşvik imkânları sağlanacak. İşkur da kadın istihdamını artırmak için yeni bir projeye imza attı.

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında, 27 milyon Euro'luk bir bütçe ile kadınlara iş kapısı açacak. Projenin hedef grubunu, yaşlı ve çocuk bakımı sorumlulukları nedeniyle uzun süre işsiz kalan, işgücüne dâhil olmayan kadınlar ile daha önce tarımsal sektörde çalışan kadınlar olmak üzere şehirde yaşayan istihdam dışı kadınlar oluşturuyor.

Kırk bin kadına iş kapısı açılırken, kendisine uygun iş arayan kadınlara da danışmanlık desteği verilecek. Genç ve kadın girişimciler, başta AB olmak üzere destek fonlarından öncelikli olarak yararlanacak. Girişimci kadınların ortaya koyacağı projelerle ilgili daha fazla kaynak alabilmeleri için ek puan verilecek.

Yatırımlarında ekipman ihtiyaçlarına göre maddi destek aktarılacak. Yatırım ve işletme kredileri konusunda destek sağlanacak. Girişimleri teşvik için idari prosedürler sadeleştirilecek. Özellikle tekstil, turizm, bilişim ve finans sektörlerinde istihdamın artırılması için destekler artırılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim