• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

400'e yakın Türk mühendis yetiştirilecek

400'e yakın Türk mühendis yetiştirilecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer güç santrallerinde çalışmak üzere her yıl 50, 7 yılda da 400'ü aşkın Türk mühendisi yetişmesi amacıyla öğrencilerin Rusya'da eğitim alacaklarını açıkladı.
Nükleer santral için 400'e yakın Türk mühendis yetiştirilecek
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer güç santrallerinde çalışmak üzere her yıl 50, 7 yılda da 400'ü aşkın Türk mühendisi yetişmesi amacıyla öğrencilerin Rusya'da eğitim alacaklarını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Kayseri Erciyes Üniversitesi arasında, üniversitenin arsa tahsisi yaptığı alanda inşa edilecek Enerji Ev Yapımı Projesi protokolü imzalandı. Protokole Bakan Taner Yıldız ile Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur imza attı.

İmza töreninde açıklama yapan Bakan Yıldız, enerji sektörünün yapılandırılmasında omuzlarında sorumluluk hisseden birisi olduğunu ifade ederek, enerji sektöründeki yapılanmaların öğrenci faaliyetleriyle alakalı bölümünde de önemli adımlar attıklarını belirtti. Öğrenci faaliyetleri ile alakalı Türkiye'de değil, gerçekleştirecekleri nükleer güç santrallerini kuracak ülkelerde öğrenmek kaydıyla en az iki yabancı dil öğrenmek kaydıyla bütün masraflarını 5,5 yıllık proje şirketlerinin karşılayacağını aktardı. Eğitim süresi içerisinde hazırlıklar dahil, yemek, içme, sağlık hizmetleri ve konaklama ihtiyaçlarının da şirket tarafından tedarik edileceğini anlattı. Bakan Yıldız, yapılan çalışma kapsamında her yıl 50 öğrencinin yine Türk mühendislerini nükleer santrallerinde çalışmak ve insan kaynaklarını hazırlamak üzere şu an Rusya'ya gönderdiklerini dile getirdi. Yıldız, "Her yıl 50 öğrenci gidecek ve bu öğrencilerimiz 8 -9 bin öğrenci arasından seçiliyor. Erciyes Üniversitesi'nden de katılan öğrencilerimiz var. Bütün üniversitelerimizden de katılımlar var. Yaklaşık 7 yıl boyunca 400'ü aşkın Türk mühendisi yetişecek. Bizzat nükleer santrallerde çalışmış olarak inşallah Türkiye'de hizmet verecekler. İş garantisi ile birlikte." dedi.

Yıldız, Erciyes Üniversitesi ile yapılan protokolle birlikte daha güçlenen ve daha bilimsel yönde enerji araştırmalarını yapan, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan ülke durumuna gelineceğini belirtti. Yıldız, bunun için yer tahsisi yapan rektörlüğe de teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Keleştemur, bugüne kadar üniversitelerinin enerji konusunda ciddi çalışmaları olduğunu ve bu proje ile araştırmalarda bir adım daha öne çıkacaklarını dile getirdi.

BİR TEK MADEN MÜHENDİSİ BAKANLIĞIMIZA BAŞVURMADI

Bakan Taner Yıldız, maden mühendislerinin iş bulamadığı yönündeki ifadelerini hatırlatarak, geçen hafta yaşadığı bir olayı anlattı. Bakan Yıldız, maden mühendislerinin bir gecesine katıldığını anlatarak, "Maden Mühendisleri Odası Başkanımız, maden mühendislerimizin iş aradığından bahsetti. Ben kürsüyü aldıktan sonra bugünlerden cumartesi olduğunu ve pazartesi günü 30 tane, bir sonraki hafta 100 tane maden mühendisimizi işe yerleştirmek için bakanlığımıza beklediğimi anlattım. Özel sektörde ciddi talep var. Şu ana kadar müracaat da olmadı." diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim