• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

5 ATAK helikopteri Malatya’ya konuşlandı

5 ATAK helikopteri Malatya’ya konuşlandı
Milli imkanlarla üretilen ATAK helikopterlerden 5'i Malatya'ya intikal etti.
Genelkurmay Başkanlığı, milli imkanlarla üretilerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine katılan 5 ATAK taarruz helikopterinin Malatya’daki ATAK 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na intikal ettiğini bildirdi. 
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine giren ve Ankara Güvercinlik'te Kara Havacılık Komutanlığı'nda bulunan 5 adet ATAK helikopterinin 5 Kasım 2014 tarihinde konuşlanma yeri olan Malatya 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na intikal ettiğini açıklandı. 
 
Doğu ve Güneydoğu’daki birliklerin karargahı konumundaki 2. Ordu Komutanlığı Malatya’da bulunuyor. Bölgedeki terörle mücadele karargahı konumundaki Malatya’ya intikal ettirilen ATAK helikopterleri, tamamen milli imkanlarla üretilen silah ve güç kontrol sistemiyle de dikkati çekiyor.
 
Türkiye'de üretilen ve birçok ülkenin talep ettiği lazer güdümlü Cirit füzesi ile uzun menzili ile dikkati çeken Mızrak tanksavar füzesi de ATAK'ın silahları arasında bulunuyor. Helikopterde 4 istasyona ihtiyaca göre yüklenen ve otomatik olarak tanınıp MFD vasıtasıyla yönlendirilebilen antitank füze, güdümlü ve güdümsüz roket ile havadan havaya füze sistemi bulunuyor. İstasyonlara, 8 adet uzun menzilli güdümlü tanksavar füzesi Mızrak, 12 adet güdümlü roket Cirit, 4 adet havadan havaya Stinger füzesi ve 76 güdümsüz roket yerleştirilebiliyor. Helikopterde, 500 mermi atabilen 20 milimetrelik burun topu bulunuyor.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim