• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

5 bin kilometrelik demiryolu hattı geliyor

5 bin kilometrelik demiryolu hattı geliyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Edirne’den Kars’a kadar yeni bir demiryolu hattı kurulması konusunu Çinlilerle görüştüklerini belirtti.

5 BİN KM YENİ DEMİRYOLU GELİYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Edirne’den Kars’a kadar yeni bir demiryolu hattı kurulması konusunu Çinlilerle görüştüklerini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de, hızlı demiryolu projelerinin başarıyla devam edeceğini de belirterek “Önceki hafta Çin heyetiyle görüştük. Edirne’den Kars’a kadar yeni bir demiryolu hattı kurulması konusunu görüştük. Onlar bu işi yapmaya hazırlar. Artık 5 bin kilometrelik tek bir hat yapmayı düşünüyoruz, Edirne’den Kars’a tek bir demiryolu hattı yapılmasını düşünüyoruz” dedi.

Gaziantep’ten de Halep’e kadar yeni bir hızlı tren hattı kurulacağını da kaydeden Yıldız şöyle konuştu: “Gelecek yıl başlamayı düşündüğümüz bu proje ile Gaziantep’ten Halep’e 33 dakikada gidilebilecek. Sınırlardaki dikenli telleri kaldırmakla, vizeleri kaldırmakla bu işler yeterli olmuyor. 10 yıl önce savaşmayı bile düşündüğümüz Suriye ile artık yeni bir hızlı tren hattı kuracağız.’’

Yılbaşında Zonguldak’ta maden işçileriyle birlikte olduğunu ve onların yanında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Yıldız, şunları söyledi: “Madene indiğimizde bize işçiler büyük bir ilgi gösterdi. Bir gazeteci bize bunun sebebini sordu ve ‘Ben böyle bir ilgi gösterileceğini beklemiyordum, bunun sebebi ne’ diye sordu. Biz Zonguldak’a yüreğimizdeki sızı ile gittik. Samimi olarak gittik. Olduğumuz gibi göründük.’’ Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinin 34 milyar liraya çıkartıldığını kaydeden Bakan Yıldız, “Bizden önce tüm bakanlıkların bütçesi 6 milyar liraydı. Şimdi bir Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi 34 milyar lirayı buldu” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim