• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

5 liraya model uçak elde edilebilecek

5 liraya model uçak elde edilebilecek
Ahşap ürünlerden yapılan, 350 lira ile 5 bin lira arasında satılan model uçak, strafordan imal edilerek 5 liraya elde edilebilecek.

 

Genellikle orta ve güney Amerika'nın yağmur ormanlarında yetişen balsa ağaçlarından elde edilen ahşap ürünlerden yapılan, 350 lira ile 5 bin lira arasında satılan model uçağın, strafordan imal edilerek 5 liraya elde edilebilineceği bildirildi.
 
Uçaklara olan tutkusu nedeniyle kendisine ait bir iş yerini atölyeye çeviren emekli öğretim görevlisi ve ''RC Eskişehir'' Grubu üyesi Doç. Dr. Gürsoy Bacaksız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, model uçakçılığın keyifli bir iş olduğunu bildirdi.
 
Herkesin desteğiyle model uçak sayısının her geçen gün artmasını istediğini ifade eden Doç. Dr. Gürsoy, şöyle konuştu:
 
''Model uçakçılığa başladığımda ilk radyo kontrollü uçağıma üç asgari ücret bedeli ödedim. Pahalı sistemler olduğundan sadece bakmakla yetiniyorduk. Model uçakların ve parçalarının ucuzlamasıyla model uçakçılık tekrar geldi. Bir süre ara verdiğim model uçak tutkum, emekli olmaya az bir zaman kala yeniden başladı. Yaklaşık 4 yıldır model uçakçılıkla uğraşıyorum. Bütün vaktimi alıyor. Pahalı bir spor sanılıyor. 5 liraya da, 5 bin liraya da model uçak yapılabilir. Kağıttan, polyesterden, strafordan, ahşaptan ya da balsa denilen hafif ağaç malzemesinden model uçak yapılabilir. Uçak yapmak için kaplama film, radyo kontrol cihaz, hareket aksamı sağlayan ürünler, tekerlek ve motor gerekiyor. Strafor uçak çok kullanışlı oluyor. Düştüğünde arkanıza bakmıyorsunuz. Strafor alıp planlarına göre keseceksiniz, ana ekipmanı onun üzerine eklerseniz ucuza bir model uçak sahibi olunabilir.''
 
''Çocukları, internet ve ekran bağımlılığından kurtarıyor''
 
Doç. Dr. Bacaksız, gönlünde havacılık sevgisi olanların model uçak yapması gerektiğini savunarak, şöyle devam etti:
 
''Kendime ait iş yerimi, model uçak atölyesine dönüştürdüm. Burada model uçak ve uçakların tadilatını yapıyorum. Yaz mevsiminde kapıyı açık bulan mahalle çocukları sabah erkenden atölyeme geliyorlar. Onlara kağıttan model uçaklar yapıyorum. Aileleri, 'okula bile bu kadar erken gitmiyorlar' diyor. Model uçak sonsuz bir keyif veriyor. Çocukları, internet ve ekran bağımlılığından kurtarıyor. Torunum bütün gününü internet ve bilgisayar başında geçiriyordu. Ona bir helikopter aldık. Daha sonra model uçak derken bilgisayar ve internet bağımlılığından kurtuldu.''
 
Türkiye'de model uçakçılığın gittikçe artan potansiyelinin bulunduğunu belirten Doç. Dr. Bacaksız, bazı kentlerde model uçaklar için özel pistlerin bulunduğunu da sözlerine ekledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim