• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

5 milyon yolcuya hizmet verilecek

5 milyon yolcuya hizmet verilecek
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, inşaatı devam eden Diyarbakır Havalimanı'nın tamamlanmasının ardından yılda 5 milyon yolcuya hizmet verilebileceğini belirtti...

Vali Mustafa Toprak, nezaket ziyaretinde bulunan Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

 
Vali Toprak, Diyarbakır'da günlük karşılıklı olmak üzere toplam 34 uçuşun THY, Anadolu Jet, Onurair, Pegasus, ve SunExpress aracılığıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
 
Anadolu Jet tarafından nisan ayından itibaren karşılıklı olarak Ankara-Diyarbakır ve Diyarbakır-İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına 4 uçuşun gerçekleştirilecek olmasının güzel bir gelişme olacağını kaydeden Toprak, bundan dolayı Anadolu Jet yöneticilerine teşekkür etti.
 
"İnşaatı devam eden Diyarbakır Havalimanı'nın tamamlanmasının ardından yılda 5 milyon yolcuya hizmet verilebilecek" diyen Toprak, 257 milyon liraya mal olacak Diyarbakır Havalimanı'nın 87 bin metrekare kapalı alana ve bin 38 araçlık otoparka sahip olacağını vurguladı.
 
Çalışmaların tamamlanmasıyla Diyarbakır'ın modern ve uluslar arası uçuşları da kapsayacak terminal binasına kavuşacağını dile getiren Toprak, tamamlanacak çalışmalarla aynı anda 6 uçağın körükle terminallere bağlanabilmesinin ve 4 tane uçağın da apron içerisinde yolcu indirip bindirebilmesinin havaalanının hizmet kalitesini arttıracağını aktardı.
 
Anadolu Jet Bölgesel Uçuşlar Başkanı İbrahim Doğan da Diyarbakır'daki hava ulaştırmacılığında yapılan faaliyetleri yakından takip ettiklerini, bu yıl nisan ayı itibariyle Ankara-Diyarbakır uçuşlarının karşılıklı olarak günde 4 seferden, 5 sefere çıkarılacağını bildirdi.
 
Diyarbakırlıların Ankara'ya ulaşımları ve Ankara üzerinden kısa bekleme süreleri ile Anadolu'nun dört bir yanına seyahat etme imkanına kavuşacağını belirten Doğan, ayrıca Ankara'dan Diyarbakır'a ilave seferlerin vatandaşların ihtiyacı için önemli olacağı bilgisini verdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim