• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

50 Milyon doları Türk şirketlere verecek

50 Milyon doları Türk şirketlere verecek
Uluslararası Borispol Devlet Havalimanı (BSI) yönetimi, Türk şirketleri; Doğuş, Alarko ve YDA ortaklığı tarafından yapılan "D Terminali'nin hak edişlerini ödemek için 50 milyon dolar kredi aldı...

23 Ocak'ta Ukrgazbank ile 50 milyon dolarlık kredi anlaşması yapan kamu kuruluşu Borispol, bu krediyi "D" Terminalinin inşasını finanse etmek için kullanacağını açıkladı.

Zaman'da yer alan habere göre; Borispol Havalimanı 2011 sonbaharında 130 milyon dolarlık kredi alımı için bir ihale yaptı. Bu kredi ihalesi için Ukrgazbank dışında Alfa Bank ve Ukreximbank'tan teklif geldi, fakat Borispol döviz alımı için "tek kaynaktan temin prosedürü" yolunu tercih etti. İhtiyaç için gereken kalan 80 milyon için de ayrıca ihale düzenleneceği bildirildi.
 
Borispol'in aldığı kredi ile "D" Terminali inşaatının ana yüklenicisi Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ'nin hak edişlerini ödemek için kullanacağı belirtildi.
 
Borispol yüklenici firma Doğuş ile 9 Aralık 2011 tarihinde ek bir sözleşme imzalamıştı. Bunun sonucunda işin sonlandırılma tarihini öne çekilmiş bitirilen işin de fiyatını artırılmıştı. Ayrıca Türk şirketinin daha Kasım ayında almaları gereken 33 milyon 800 bin dolarlık hak edişleri bulunduğu ifade edildi.
 
Doğuş İnşaat ve Tic. A.Ş. - Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. - YDA İnşaat ve Sanayi Ticaret A.Ş. Joint Venture (DAY JV) konsorsiyumu adına yüklenici firma Doğuş havalimanı işini 2008 yılında almıştı.
 
450 MİLYON DOLARLIK PROJE
 
DAY JV tarafından yapılan ve toplam maliyeti 450 milyon doları bulan proje çerçevesinde; yaklaşık 100 bin metrekare terminal binası, 200 bin metrekare apron kaplaması, 11 yolcu biniş köprüsü, viyadük, çevre yolları ve uçak yakıt ikmali için yakıt ikmal sistemi yapılıyor. Kiev yakınlarındaki Borispol Havaalanı D Terminali inşaatı, Euro 2012 kapsamındaki en önemli projelerden biri olarak sürekli Ukrayna basının gündeminde. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim