• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

"50 yıldır konuşulan Ovit Tüneli yapılmalı"

"50 yıldır konuşulan Ovit Tüneli yapılmalı"
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ovit tünelinin doğru bir düşünce olduğunu, yapılması gerektiğini söyledi.

"50 yıldır konuşulan Ovit Tüneli yapılmalı"

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ovit tünelinin doğru bir düşünce olduğunu, yapılması gerektiğini söyledi.

Hacımüftüoğlu, yaptığı açıklamada, Rize'de Ovit tünelinin belki de 50 yıldır konuşulan bir düşünce olduğunu, ancak son 1 yıl öncesine kadar bu konuda hiçbir çalışma yapılmadığını, nereden girilip nereden çıkılacağı, kaç kilometre olacağı gibi konularda hiçbir veri olmadığını belirtti.

Göreve başlarken Rize'ye Ovit yolunu görmek için Erzurum tarafından geldiğini, Ovit gerçekleştirecek ise yolu görmek istediğini anlatan Hacımüftüoğlu, ''Ovit tüneli doğru bir düşünce, yapılması gerekiyor.

Ovit tüneline gösterilen özel ilgi sonucunda etüt çalışmaları, yani yapılabilirliği ihale edildi. Etüt çalışmalarının toplam süresi 2 yıl. Bunun 6 ayı geçti.

Kalan 1.5 yılı öne çekmeye çalışıyoruz. Ama etüt yapmak kolay değil. Her iklim şartına göre hesaplamalar yapılması lazım. Süre ne kadar kısalırsa proje o derece sakat da olabilir. Bu nedenle belirli sürenin de geçmesi lazım'' dedi.

Etüt çalışmaların gelecek yıl sonuna doğru bitebileceğini ve yaklaşık güzergahın ve maliyetin ortaya çıkabileceğini düşündüğünü dile getiren Vali Hacımüftüoğlu, şunları söyledi:

''Sanıyorum bir yıl içinde bazı konular da netleşir. Önemli olan etüt aşamasının iyi bir şekilde tamamlanmış olması.

Rize bir yıl sonunda en azından ne yapacağını görecek bir aşamaya geldi. Öncesinde sadece konuşuluyordu. Bu yol mutlaka yapılmalı, Erzurum'a bağlanmalı.

İspir-Aşkale arası da elden geçirilip tepelerden geçen yolun tünelle Aşkale'ye bağlanması sağlanmalı. Böylece Erzurum'a gidiş kilometre ve zaman olarak en fazla 2 saate düşmeli.

Öyle olursa nakliyecilik bakımından Rize ve bölge limanlarını ciddi manada canlanır. Ovit tünelinin yapılabilme ihtimali bana göre yüzde 100. Ama süre açısından tüm çalışmaları görmek gerekir.''

Hacımüftüoğlu, bu yola ilgi duyanın sadece Rize ve Erzurum olmadığını, Van'dan Hakkari'ye, Diyarbakır'dan Şırnak, Mardin'e kadar 15'den fazla ilin projeye ilgi duyduğunu kaydederek, ''Yol gerçekleştiği takdirde hemşehrilerimiz o bölgeye gidip yatırım yapacak, oradakiler buraya gelip yatırım yapacak. Karşılıklı gidip gelmeler çoğalacak. Ekonomik hareketlilik ve kültürel birliktelik artıracak'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim