• BIST 9815.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

500 deniz tutkunu Muğla'dan kopamıyor

500 deniz tutkunu Muğla'dan kopamıyor
Farklı milletlerden yaklaşık 500 deniz tutkunu, Marmaris'teki 4 marinada Demirli olan yelkenli teknelerde yaşıyor. Deniz tutkunları Türkiye'nin ve Muğla'nın doğal zenginliklerine aşık olduklarını ifade ediyorlar.

500 deniz tutkunu Muğla'dan kopamıyor

Maviyle yeşilin en güzel tonlarının buluştuğu, yaklaşık 250 koyun bulunduğu Marmaris ve Gökova, bölgeye tatile gelen yabancıları kendisine hayran bırakıyor. Bölgeye tekneleriyle gelen yüzlerce yabancı deniz tutkunu, Türkiye'nin ve Muğla'nın doğal zenginliklerinin, özellikle turkuaz mavisi Marmaris, Göcek, Datça, Fethiye ve Bodrum koylarının kendilerini büyülediğini ifade ediyorlar. 

Marinalara ödedikleri Bağlama ücreti dışında sadece günlük ihtiyaçları için harcama yapan deniz tutkunları, ev kirası, apartman gideri, elektrik ve su faturasını da dert etmiyor. Teknelerde yaşayan yabancılara, 24 saat sıcak su, internet, berber, kuaför, alışveriş merkezi ve restoran hizmeti de sunuluyor.

-Marinada yaşam 12 ay aralıksız sürüyor-

Marmaris Netsel Marina Liman Şefi Özgür Uğan, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, marinalarının 700'ü denizde, 130'u karada olmak üzere toplam 830 yat kapasiteli olduğunu bildirdi.

Marina müşterilerinin ağırlı olarak İngiliz, Alman, ABD'li ve Türklerden oluştuğuna işaret eden Özgür Uğan, "Marinamızda yatçılara 12 ay boyunca hizmet veriyoruz. Barınmanın yanı sıra, teknelere bakım ve onarım hizmeti de veriyoruz" dedi.

Marinalarında kış sezonunda yaklaşık 50 yatçının teknelerinde yaşamlarını sürdürdüğünü kaydeden Uğan, "Burada bağlı bulunan yatlarda yaşamayı tercih edenler, her türlü ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Ayrıca marinamız şehirle iç içe olduğu için, konuklarımız çok rahat ediyorlar" diye konuştu.

Uğan, ilçenin doğal güzelliklerinin yatçıları büyülediğini ve bu güzellikten kopamadıklarını dile getirdi.

-26 yıldır teknede yaşıyor-

Netsel Marina'da Demirli teknesinde kalan ve 1985 yılından bu yana teknede yaşamını sürdüren ABD'li Gwendolyn Bylund, 26 yıldır hiç evde kalmadığını söyledi.

Marmaris'e ilk olarak 1994 yılında geldiğini belirten Bylund, "Marmaris'ten 3 defa ayrıldım ama tekrar geri geldim. Marmaris'ten ayrılamıyorum. Suyun üzerinde yaşamak daha keyifli. Deniz sizi özgür kılıyor. Denizde yaşıyorsanız çok daha sabırlı ve rahat oluyorsunuz. Marinaya ödediğimiz Bağlama ücretinin içinde elektrik gibi giderleri de ödediğimiz için, ay sonunda elektrik ve su faturalarını dert etmiyoruz" dedi.

1997 yılından beri teknede yaşayan 77 yaşındaki Kanadalı Jack Marsh ise, hayalini kurduğu bu yaşam tarzı için 25 yıl Kanada ordusunda görev yaptığını kaydetti. Dünyayı görmek için tekne aldığını anlatan Marsh, "Teknede yaşayan bir kadınla tanıştıktan sonra ona özenerek kalan yaşamımı teknede geçirmeye karar verdim. Yelkenli bir tekne satın alarak Akdeniz'e açıldım. O günden beri Akdeniz'de yaşıyorum. Marmaris'i çok seviyorum. Ölünce İçmeler beldesine gömülmek istiyorum" diye konuştu.

-Kedileri de 9 yıldır teknede yaşıyor-

Yaklaşık 21 yıldır teknede yaşayan ABD'li Tom Newberry ise, bu sürede 50 ülke gördüğünü ve 3 okyanusta yelken açtığını kaydetti. Yumuşak bir iklime sahip Marmaris'te çoğunlukla kışın kalmayı tercih ettiğini anlatan Newberry, ilçenin doğal güzelliklerine hayran kaldığını dile getirdi.

Teknelerinde eşi ve "Leo" ismini verdikleri kedileriyle yaşayan Jenny Maworth de 10 yıldır Marmaris'te eşinin yaptığı teknede kaldıklarını söyledi. Maworth, kedilerinin de 9 yıldır kendileriyle teknede yaşadığını ve tekneden dışarı çıkmadığını anlattı.

-5 ayda Marmaris'e ulaştılar-

Marmaris'teki bir diğer marina olan Marmaris Yacht Marina'da ise yaklaşık 250 yatçının teknelerinde yaşamlarını sürdürdüğü öğrenildi. Marmaris Yacht Marina'ya demirledikleri teknede eşi Janette, 9 yaşındaki oğlu Ethan ve 6 yaşındaki kızı Graham ile yaşayan Cold Cubitt, 6 ay boyunca burada kalacaklarını söyledi.

Teknede yaşamanın aile bağlarını güçlendirdiğini ifade eden Cold Cubitt, sorunları bu sayede daha kolay çözebildiklerini dile getirdi. 10 yıldır teknede yaşadıklarını anlatan Amerikalı Cubitt, Marmaris'e 5 ayda ulaştıklarını kaydetti.

Bu arada, Cubitt, çocuklarının evde eğitim sistemiyle okullarına devam ettiklerini ve kendilerine günde 3 saat ders verdiğini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim