• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

50'nci Ses Uydusu Uzaya gönderildi

50'nci Ses Uydusu Uzaya gönderildi
Dünyanın lider global uydu ve yayıncılık operatörlerinden SES, Türkiye operasyonlarını ve Türkiye ile ilgili iş ortaklıklarını arttırırken, yörüngeye yerleştirilen 50’nci uydusu...

50’nci Ses Uydusu Uzaya gönderildi

Dünyanın lider global uydu ve yayıncılık operatörlerinden SES, Türkiye operasyonlarını ve Türkiye ile ilgili iş ortaklıklarını arttırırken, yörüngeye yerleştirilen 50’nci uydusu...

Dünyanın lider global uydu ve yayıncılık operatörlerinden SES, Türkiye operasyonlarını ve Türkiye ile ilgili iş ortaklıklarını arttırırken, yörüngeye yerleştirilen 50’nci uydusu olan SES-4’ün de uzaya fırlatıldığını açıkladı. 9 saat 12 dakika süren hazırlık sürecinin ardından Breeze M üst kademesi, SES-4 uydusunu transfer sabit yörüngesine başarıyla fırlattı. Yeni SES-4 uydusu Amerika, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’ya daha fazla kapasite sağlayacak. 

Yeni SES-4, Space Systems/Loral 1300 platformunda üretilen 52 C-band ve 72 Ku-band transponder kapasiteli 20 kilovatlık bir uydu olma özelliğine sahip. C-band sinyalleri, doğu yarıkürede Avrupa ve Afrika ile Amerika kıtalarının tamamını kapsarken, daha küresel bir sinyalse, mobil ve deniz müşterilerini kapsıyor. Dört adet yüksek güçlü bölgesel Ku-band sinyali, Avrupa, Orta Doğu ve Batı Afrika’nın yanı sıra, Kuzey ve Güney Amerika’ya gelişmiş bağlantı için C ve Ku-band transponder'ler arasında kanal değiştirme özelliğiyle hizmet veriyor.

SES-4, küresel SES filosunun 50’nci ve aynı zamanda şimdiye kadarki en büyük ve en güçlü uydusu olma özelliğine de sahip. 338 derece doğu boylamında “NSS-7” uydusunun yerine geçecek olan SES-4 uydusu, Atlas Okyanusu üzerindeki SES yörünge yuvasının yedeklenmesinin yanı sıra, kapasite artışı da sağlayacak.
 
SES Başkanı ve CEO’su Romain Bausch yeni SES uydusunun devreye alınması ile ilgili olarak; “SES olarak, filomuzdaki 50’nci uydunun, başarıyla fırlatılmış olmasından memnuniyet duyuyoruz. Tüm iş ortaklarımıza ve SES fırlatma ekiplerine özverili çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Onların üstün çabaları sayesinde kusursuz bir başarı sağlandı. Detaylı yörünge testlerinin ardından SES ve müşterileri, üç kıtada yeni ve ileri teknoloji uydu kapasitesi sağlayan SES-4’ü kullanmaya başlayabilecek.” 

ILS Başkanı Frank McKenna da konuyla ilgili olarak; “Bugün SES-4 uydusunun başarılı şekilde fırlatılmasıyla, uzun zamandır hizmet verdiğimiz müşterimiz SES'le birlikte yeni bir kilometre taşı daha kat ettik. Güçlü SES-4 uydusunun fırlatılmasında ve SES’in geçmişteki ve gelecekteki ILS Proton roketi görevlerinde yer almak ILS ve Khrunichev için büyük bir onurdur” açıklamasını yaptı. SES’in bu projedeki bir diğer iş ortağı olan Space Systems/Loral Başkanı John Celi ise “Bu fırlatma görevini başarıyla gerçekleştiren SES, ILS ve Khrunichev’i kutluyor ve tüm firmalarımızda fırlatma işleminin kusursuz şekilde gerçekleşmesi için yoğun emek harcayan ekipleri tebrik ediyorum. Space Systems/Loral olarak SES’in filosunu genişletmesine ve dünya çapında iletişim hizmetleri sunmasına destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diyerek, bu önemli proje ilgili görüşlerini ortaya koydu.  
 
Bir sonraki SES uydusunun, 2012’nin ikinci çeyreğinde Space Systems/Loral tarafından üretilen SES-5 uzay aracının Kazakistan’daki Baykonur üssünden, ILS Proton roketi üzerinde yörüngeye fırlatılması planlanıyor. SES-5, 5 derece Doğu yörüngesine fırlatılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim