• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

51 kişi hayatını cankurtaranlara borçlu

51 kişi hayatını cankurtaranlara borçlu
Samsun Sualtı Arama Kurtarma Grup Amiri Yılmaz Bakkaloğlu, 2010 yılından itibaren Atakum sahilinde 52 boğulma vakası olduğunu ve bu vakalarda 51 kişinin hayatını kurtardıklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma Grup Amiri Yılmaz Bakkaloğlu, 2010 yılından itibaren Atakum sahilinde 52 boğulma vakası olduğunu ve bu vakalarda 51 kişinin hayatını kurtardıklarını söyledi.

Sualtı Arama Kurtarma Grup Amirliği'nin 2006 yılında kurulduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma Grup Amiri Yılmaz Bakkaloğlu, "Samsun il sınırları içersindeki deniz sahili, göl, baraj, akarsu ve su ile bulunan her noktada görev yapmaktayız. Çevre il ve ilçelerden gelen ihbar doğrultusunda ekibimiz olay yerlerine intikal etmektedir. Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın verdiği emirler doğrultusunda Atakum sahilindeki boğulma olaylarının önüne geçebilmek için bir takım önlemler aldık.

Kurtarma botları, jet-ski, Atv, her türlü kurtarma personeli ve donanımı ile birlikte burada vatandaşın imdadına acil bir şekilde yetişip, can ve mal kaybına yol vermeden hizmet vermekteyiz. 1 Haziran 2010 ile 16 Temmuz 2012 tarihleri arasında bize 56 olay intikal etmiştir. Bu olaylardan 52 tanesi Atakum sahilinde, geri kalan 4'ü ise Kirazlık mevkii, Belediyeevleri mevkii ile Tokat ve Niksar ilçelerindedir. Bu 4 vakada sadece hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı bulmamız için görevlendirildik. Geri kalan 52 olay ise Atakum sahilinde halkın yoğun olarak denize girdiği bölgede oldu ve bu olaylardan 51 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık. Sadece 1 vatandaşımız ölü olarak bulunmuştur. Bu vatandaşımız da suya nerden girdiği tespit edilememiştir" dedi.

Samsun'da yaşanan sel felaketindeki kurtarma çalışmalarından da bahseden Bakkaloğlu, "Selden dolayı bazı vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Bu vatandaşlarımızdan 9 tanesini Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma ekipleri tarafından çıkartıldı ve görevli kolluk kuvvetlerine teslim edildi. Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerimizde de üzücü bir sel olayı yaşandı ve 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. Buradaki tek sevindirici olay ise 39 kişinin sağ olarak kurtarılmasıdır. Canik ilçesine sel gelmeden 4 saat önce bize gelen ihbar üzerine Kaş Yaylası bölgesine gittik. Bize gelen ihbarda heyelan sonucu mahsur kaldığıydı. Kısa sürede olay yerine gittik ve gönüllü Off-Road tutkunları ile Kaş Yaylası'ndaki heyelan bölgesine gittik. Buradaki görevimizi tamamlayıp aşağıya inme çalışmalarımıza başladığımız sırada haber merkezinin anonsu üzerine Yılanlıdere ve muhtelif yerlerden sel geldiğini, TOKİ'de mahsur kalan insanlarımızın olduğunu ve acilen olay yerine intikal etmemiz istendi. Bizde en kısa zamanda olay yerine intikal ettik. Bize ilk verilen bilgide TOKİ kapıcı dairesinde 3 kişinin olduğu ve hayatlarını kaybettikleri söylendi.

Geçen 3 saatlik süre içerisinde kapıcı dairesindeki tavandaki balçıklı su tamamen alınmaya başladığında arkadaşlarımızdan birisi içeriden bir ses duydu ve yaptığımız ses analizinde bir kişinin yaşıyor olduğunu tespit etti. Evin içerisine girerek 3.5 saat sonra bir kişi canlı olarak kurtardık. Ama kurtardığımız vatandaşın 2 çocuğu hayatını kaybetmişti. Samsun'da yaşanan sel felaketlerinde hayatını kaybeden 14 vatandaşımızın 9'unun cesedi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma ekipleri tarafından bulunmuş ve yetkili mercilere teslim edilmiştir" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim