• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

555 bin Euro’luk Aston Martin 21 adet sattı

555 bin Euro’luk Aston Martin 21 adet sattı
Borusan Otomotiv’in distribütörlü-ğünde 7 ay önce Türki-ye’ye giriş yapan Aston Martin, fiyatları 555 bin Euro’ya bulan lüks spor modellerinden toplam 21 adet sattı.

555 bin Euro’luk Aston Martin, 21 adet sattı, rakip markaları solladı

Borusan Otomotiv’in distribütörlü-ğünde 7 ay önce Türki-ye’ye giriş yapan Aston Martin, fiyatları 555 bin Euro’ya bulan lüks spor modellerinden toplam 21 adet sattı.

İngiliz marka bu satışla hem 1 yıllık hedefine 7 ayda ulaşırken hem de Ferrari, Lamborghini, Maserati gibi markaların toplamı kadar araç satışı yapmış oldu. Emre ÖZPEYNİRCİTÜM dünyada ismi James Bond ile özdeşleşen İngiliz Aston Martin’in Türkiye’ye pazarına girişi hızlı oldu. Fiyatları 245 bin Euro’dan başlaşıyıp 555 bin Euro’ya kadar uzanan süper spor modellere sahip Aston Martin, 7 ay önce girdiği pazarda Türklerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 7 ayda 21 adetlik satışa ulaşan Aston Martin, bu rakamla uzun süredir Türkiye’de olan Bentley, Ferrari, Maserati ve Lamborghini gibi markalardan daha fazla araç satışı yaptı.

Hedef 30’a yükseldi

Aston Martin’in Türkiye distribütörü olan Borusan Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız, yıl sonu satış hedefleri 22 adede 7 ayda neredeyse ulaştıklarını belirterek, “Ekim ayından bu yana 17 adetlik satış yaptık. Bu yılın 5 ayında ise 10 kişi Aston Martin sahibi oldu, 4 adet de ön satış yapıldı. Hedefimiz yıl sonunda 27-30’a çıkacak gibi gözüküyor” dedi.

Çok iyi başlangıç yaptık

İlk satış noktasının Süzer Plaza’da açılması dolayısıyla Türkiye’ye gelen Aston Martin Satış ve Satış Sonrası Direktörü Bill Donnelly ise marka için Türkiye’de çok iyi bir başlangıç olduğunu belirterek, “Türkiye bölgenin çok önemli bir pazarı. Çok seçici davrandık. Türkiye gelişen bir pazar. Daha da büyüyeceğiz. Rakiplerimizi gözönüne aldığmızda daha iyi şeyler yapacağımızı düşünü-yorum” dedi.

Süper spor satışları düştü

ASTON Martin Genel Müdürü Faik Akkök 2007 yılında tüm dünyada 110 bin adet olan süper spor otomobil satışının 2010 yılında 50 bine düştüğünü belirterek, şunları dile getirdi: “Yani 3 yılda yarı yarıya azaldı. Tekrar 110 bine ancak 2015 yılında ulaşılabileceği öngörülüyor. Türkiye’deki satışlar ortalamanın üzerinde. Daha az bekleniyordu. Türkiye’de bu sınıfa giren otomobillerin, yani Bentley, Ferrari, Maserati, Lamborghini ve Aston Martin’in 5 aylık toplam satışı 28 adet. Biz 14 adetle ilk 5 ayda hepsinden fazla sattık.”

Küçük Aston Martin kasımda Türkiye’de

ASTON Martin’in Toyota iQ platformunda geliştirdiği küçük sınıftaki ilk modeli Cygnet, kasım ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Borusan Otomotiv CEO’su Eşref Biryıldız, fiyatının yaklaşık 50 bin Euro olması beklenen Cygnet’ten 2012 yılında Türkiye’de 20-30 adet satmayı düşündüklerini söyledi. Aston Martin’in İstanbul’daki 445 metrekarelik ilk showroom’unda açılışa özel V8 Vantage S, DB9, DBS, yeni dört kapılı model Rapide ile Cygnet yer aldı.

5 ayda 19 ödül alan yeni Elantra 41 bin liraya geldi

HYUNDAI’nin bugüne kadar en çok satılan modellerinden biri olan Elantra, tamamen yenilenen tasarımı ve gelişen teknolojisi ile 41 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. 1.6 litrelik 132 beygir gücündeki benzinli motor seçeneğine sahip Elentra’da 6 kademeli düz veya yine 6 kademeli otomatik vites seçeneğini bulunuyor. Türkiye’de yıl sonuna kadar 7 bin 500 adet Elantra satışı hedefleniyor. Satışa sunulduğu kısa sürede özellikle Amerika’da 19 ödüle ulaşan Elantra, Türkiye’de 5 Yıl Garantili Ultra Servis programı dahilinde satılıyor. Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan, Hyundai açısından ilk 5 aylık performansın bekledikleri gibi olmadığına işaret ederek, “Yapılan siparişler bu yılın ilk iki ayında pazarın daralacağı yönünde yapılmış. O yüzden iki ayda kayıplarımız fazla oldu. Ancak bundan sonra yeni modellerimiz ile birlikte hedeflere ulaşırız. Hyundai olarak yıl sonunda en fazla satış yapan ilk 3 marka arasına giremeyebiliriz. Ancak Hyundai yine ilk 5’te muhakkak olacaktır” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim