• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

6 kursiyer uçaktan paraşütle atladı

6 kursiyer uçaktan paraşütle atladı
Gaziantep'te, Türk Hava Kurumu (THK) tarafından havacılık eğitimi alan 6 kursiyer uçaktan ilk kez paraşütle atladı.

 

THK'nın Gaziantep'te başlattığı havacılık eğitimine katılarak 5 gün boyunca eğitim alan 6 kursiyer sabahın erken saatlerinde eğitmenleri ve THK yetkilileriyle havaalanında toplandı. Uzman öğretmenler tarafından atlayış eğitimleri verilen kursiyerlere son kez uçaktan atladıktan sonra neler yapacakları konusunda bilgilendirildi. Daha sonra uçağa binen kursiyerler yaklaşık 450 metre yüksekliğe ulaştıktan sonra 2 grup halinde atladı. Bu sırada kursiyerlerin ineceği yeri bulabilmesi için yerde duman meşalesi yakıldı.
 
İlk olarak 3 kişinin atladığı THK uçağı ikinci bir tur attı. İkinci turda kalan 3 kursiyerde atlayarak gökyüzünde süzüldü. İlk kez uçaktan atlayan gençlerin heyecanlı oldukları gözlendi. Yaklaşık 1.5 dakika havada kalan kursiyerler aşağıda megafonla kendilerini uyaran eğitmenlerin taktiklerini uyguladı. Sorunsuz bir şekilde yapılan atlayışta 1’i bayan 6 paraşütçü başarılı bir iniş gerçekleştirdi.
 
Heyecanlı oldukları gözlenen kursiyerler, “Bize bu imkanı sağlayan THK yetkililerine teşekkür ederiz. Bu tecrübeyi ilk kez yaşadık ama verilen eğitim gerçekten çok başarılı. Sorunsuz bir şekilde yaptığımız. Bu atlayışta eğitmenlerimizin büyük emekleri var. Ayrıca atlamadan önce üzerimizde bir korku ve panik vardı. Bu işin eğitimini aldıktan sonra sorunsuz bir şekilde korkmadan yapabiliyorsunuz” dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim