• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

6 milyon kişi elektronik pasaport aldı

6 milyon kişi elektronik pasaport aldı
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 2010 yılında uygulamaya giren e-Pasaport'tan şimdiye kadar 6 milyon kişi aldı. Böylece eski pasaportlar yüzde 90 oranında yenilenmiş oldu.

6 milyon kişi elektronik pasaport aldı

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre 2010 yılında uygulamaya giren e-Pasaport'tan şimdiye kadar 6 milyon kişi aldı. Böylece eski pasaportlar yüzde 90 oranında yenilenmiş oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre vatandaşlara ICAO standartlarında elektronik pasaport verilmesine 1 Haziran 2010 tarihinde başlandı. Bugüne kadar Ankara Gölbaşı'nda tek merkezde tanzim edilen yaklaşık 6 milyon pasaport sahiplerine ulaştırıldı. Böylece eski pasaportlar da yüzde 90 oranında yenilendi.

Açıklamada, geçen yılın aynı döneminde 2.11 gün olan ortalama pasaport tanzim süresi, bu yıl Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilen Umuma Mahsus (bordo) pasaport sayılarında yaşanılan azalma nedeniyle 10 güne çıktığı belirtildi. Postada geçen teslim süresi ile 15 güne çıktığı ifade edildi. Açıklamada, önümüzdeki dönemde kısa bir süre için teslim süresinin 1 ayı aşmasının beklendiğine dikkat çekildi.

Tanzim Merkezi tarafından pasaportların müracaat sırasına göre tanzim edilmekle birlikte, yaklaşık yüzde 3 oranında acil ihtiyaç dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüklerine yapılan taleplerin öncelikle karşılandığının dile getirildiği açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında pasaport üretiminin durduğu veya pasaport gönderilemediği şeklinde yer alan haberler gerçek dışıdır. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için seyahat planlamalarında daha önce pasaport müracaatında bulunmaları konusunda internet üzerinden belli dönemlerde uyarılar yayınlanmıştır. 20 Temmuz 2012 tarihinden itibaren çok daha güvenlikli, yeni nesil çiplerle donatılmış pasaportların tanzim edilmesi planlanmaktadır. Pasaport temin sıkıntısının giderildiği 20 Temmuz 2012 tarihinden itibaren tanzim kapasitesinin iki katına çıkartılmasına yönelik gerekli tedbirler alınmış olup, en kısa sürede normal sürece dönülmesi öngörülmektedir." denildi.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlardan en az 1 ay öncesinden pasaport müracaatında bulunmasının istendiği açıklamada, Hac dolayısıyla Suudi Arabistan'a gidecek vatandaşların durumlarının ise ilgili kurum ve kuruluşların koordinesinde takip edildiği vurgulandı. Bu durumda olanların herhangi bir endişeye kapılmadan pasaportlarının zamanında ilgili makamlara teslim edilebilmesine yönelik gerekli çalışma ve tedbirlerin alındığı ifade edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim