• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

6 Türk şirketi KKTC'ye direkt uçacak

6 Türk şirketi KKTC'ye direkt uçacak
KKTC Hükümeti, ağustostan bu yana başvurularını beklettiği Onur Air, Sky Havayolları ve Borajet'in başvurularına "olur" verdi.

TÜRK ŞİRKETLERİNE KKTC MÜJDESİ

KKTC Hükümeti, ağustostan bu yana başvurularını beklettiği Onur Air, Sky Havayolları ve Borajet'in başvurularına "olur" verdi. Böylece mart ayından itibaren 6 Türk şirketi KKTC'ye direkt olarak uçmaya başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2011 yılını "Türkiye'de Kuzey Kıbrıs Yılı" olarak belirlemesinin ardından harekete geçen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti, Türk havayolu şirketlerinin başvurularını raftan indirdi.

Habertürk Gazetesi'nden Ünsal Ereke'nin haberine göre, Türk Hava Yolları, Pegasus ve Atlasjet'in tarifeli seferler gerçekleştirdiği Ercan Havalimanı için Onur Air, Sky Havayolları ve Borajet'in başvurularına da "olur" verdi. Şirketlerin başvuruları ağustos ayından bu ayan bekletiliyordu. Uçuşların artmasıyla geçen yıl KTHY'nin iflasından tek yön bir ara 500 liraya çıkan bilet fiyatlarının makul seviyelere geleceği ifade ediliyor.

3 ŞİRKET DAHA GELİYOR

Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, KKTC'nin gelecek dönemde Avrupa ve Türkiye'den önemli ölçüde turist çekeceğini öngördüklerini, bu nedenle burada yer almak istediklerini belirtti. KKTC'ye 1992 yılında ilk seferlerini gerçekleştirdiklerini anlatan Bolukçu, "Ağustos ayında uçmak için talebimizi iletmiştik, sonunda iznimizi aldık" dedi.

Ağustos ayından bu yana izin bekleyen Sky Havayolları da marttan itibaren KKTC'ye tarifeli seferlere başlayacak.

4 aydır Şanlıurfa'dan Ercan Havalimanı'na uçuş yapan bölgesel havayolu şirketi Borajet'in de özellikle yaz döneminde Antalya gibi güney destinasyonlarından Kıbrıs'a uçmak için başvurusu bulunuyor. Alınan bilgilere göre, şirketin bu başvurusuna da izin verildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim