• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

60 yaşın üzerindekilere bedava olmalı

60 yaşın üzerindekilere bedava olmalı
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 60 yaş üzerindekilerin metrolardan ücretsiz yararlanması gerektiğini belirtti.

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 60 yaş üzerindekilerin metrolardan ücretsiz yararlanması gerektiğini belirtti.
 
Palandöken, yazılı açıklamasında, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa, Samsun ve Konya gibi büyükşehirlerde metro ile ulaşımın yaygınlaştığını, metronun olduğu hatlardaki otobüs seferlerinin kaldırılması nedeniyle 60 yaşın üzerindekilerin mağdur olduğunu ileri sürdü. Otobüslere ücretsiz binilmesi için 60 yaşın üzerindekilere verilen yaşlılık kartlarının metrolarda geçerli olmadığını kaydeden Palandöken, "Belediye otobüsleri de kaldırıldığı için yaşlılarımız zorunlu olarak halk otobüsüne yönelmekteler. Bu da halk otobüsü işletmecilerimizi zor durumda bırakıyor" ifadesini kullandı.
 
Türkiye'de 60 yaş ve üzerindeki nüfusun 6 milyonu aştığını 2023 yılında bu rakamın 9 milyonu geçeceğini belirten Palandöken, şunları kaydetti:
 
"Yaşlılarımız her zaman baş tacı yapılmalı. Ancak metrolar açıldıkça belediye otobüsleri seferden kaldırılıyor. Seferden kaldırılan otobüsler metro duraklarında servis aracı olarak kullanılıyor. Parası olan metro ile seyahat ediyor, parası olmayan ise halk otobüslerine yöneliyor. Hal böyle olunca halk otobüslerimiz iş yapamaz ve masraflarını çıkaramaz konuma geldiler. Halk otobüsü işletmecilerimizin korunması için mutlaka kamunun elini taşın altına koyması gerekmektedir. 60 yaşın üzerindeki paso sahibi halkımızın da metrolardan ücretsiz yararlandırılarak halk otobüslerinin üzerindeki yük hafifletilmelidir."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim