• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

7 ayın şampiyonu Antalya Havalimanı oldu

7 ayın şampiyonu Antalya Havalimanı oldu
Antalya, yılbaşından bu yana gelen yabancı turist sayısı bakımından İstanbul ve İzmir'i ikiye katladı.

7 Ayın Şampiyonu Antalya oldu

Antalya, yılbaşından bu yana gelen yabancı turist sayısı bakımından İstanbul ve İzmir'i ikiye katladı.

Türk turizminin başkenti Antalya, yılbaşından bu yana gelen yabancı turist sayısı bakımından İstanbul ve İzmir gibi 2 büyük metropolün toplamının yüzde 18 üstüne çıktı.

Turizmde '3 büyükler'in ezeli rekabeti bu yıl da devam ediyor. Son 2 yıldır İzmir ve İstanbul'un kıyasıya mücadelesine tanık olan Antalya, bu yılın 7 aylık döneminde de liderlik bayrağını elinden düşürmedi.

Her iki metropolde, kara ve deniz yoluyla gelen turist sayılarında büyük artışlar yaşanmasına rağmen, İzmir ve İstanbul'un toplam 5 milyon 238 bin olan yabancı turist sayısı, Antalya'nın 6 milyon 177 binlik turist sayısının çok gerisinde kaldı. Antalya'nın turist sayısı, 2 büyük kentin toplam sayısından 939 bin daha fazla oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı istatistiklere göre, Antalya'nın 7 aylık süredeki turist sayısı, iki büyük ilin toplamından yüzde 18 daha fazla gerçekleşti. Buna karşı, İstanbul'un özellikle Rus turizm pazarında Antalya ile büyük bir rekabet içine girdiği görüldü.

İstanbul'un Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Haydarpaşa, Karaköy ve Pendik limanlarından, ocak-temmuz döneminde 4 milyon 480 bin yabancı girişi oldu. Aynı dönemde, İzmir'in Adnan Menderes Havalimanı ile Alsancak, Aliağa, Çeşme, Dikili ve Foça limanlarından giriş yapan toplam yabancı sayısı ise 758 bin olarak gerçekleşti.

Belirtilen sürede, Antalya Havalimanı ile deniz limanından giren toplam yabancı sayısı 6 milyon 177 bin gibi, son yılların en yüksek düzeyine ulaştı. Bakanlığın istatistiklerine göre, 7 aylık dönemde Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artış gösterdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim