• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

7. beş yıldızlı havayolu All Nippon oldu

7. beş yıldızlı havayolu All Nippon oldu
Havacılık araştırma ve değerlendirme şirketi Skytrax, All Nippon Airwaysi 5 yıldızla derecelendirdi. Böylece dünyadaki 5 yıldızlı havayolu sayısı 7'ye çıktı.

 

Skytrax, bugün internet sitesinden yaptığı açıklamada, 5 yıldızlı yeni şirketin Japon havayolu All Nippon Airways olduğunu duyurdu. 
 
5 YILDIZLI HAVAYOLU ŞİRKETİ SAYISI 7'YE ÇIKTI
 
1989'da kurulan araştırma şirketi Skytrax, yıllardan beri internet sitesi www.airlinequality.com üzerinden havayolu yolcularının görüşlerini ve kendi derecelendirmelerini yayınlıyor. Firma, daha önce Malaysia Airlines, Qatar Airways, Singapore Airlines, Güney Koreli Asiana Airlines, Hong Kong merkezli Cathay Pacific ve Çinli Hainan Airlines olmak üzere toplam 6 havayolunu 5 yıldızla derecelendirmişti. Şimdi bu listeye Japon Havayolu All Nippon Airways'in (ANA) katılmasıyla sayı 7'ye çıktı.
 
NEYE GÖRE SEÇİLİYOR?
 
Skytrax, havayollarını ürün ve hizmet kalitesine göre değerlendiriyor. Değerlendirme sonuçlarını 5 yıldızlı sisteme yansıtan araştırma şirketi, derecelendirmeyi her bir havayolunun ürünlerini ve hizmetlerini detaylı bir şekilde inceleyerek tamamladı. ANA, 5 yıldızla onurlandırılmak için neredeyse 800 adet değerlendirme kategorisinin hepsini başarıyla geçti. Kategorilerdeki değerlendirme ölçütleri, havayolunun uçak içerisinde verdiği hizmet ve ürünlerin kalitesinden havalimanında yolcuyla ilgilenmesine kadar bir çok koşulu içeriyor. Havayolları, bu yüksek kalitedeki hizmeti istikrarlı bir şekilde sürdürürse 5 yıldızla derecelendiriliyor.
 
Skytrax'ın CEO'su Edward Plaisted, "Geçtiğimiz iki yıl boyunca All Nippon Airways'in hem ön cephedeki personel hizmetini hem de ürün alanlarındaki kalite gelişimini inceleyip değerlendirmek için çok dikkatle çalıştık. Bugün, oldukça önemli bir grup olan 5 yıldızlı havayollarının arasındaki yeni yerlerini duyurmaktan çok memnunuz.Skytrax,  yıldız sayısında yükseltme yapılmış havayollarının kalite çizgisini sürdürüp yükselteceğine çok inanır. All Nippon Airways'in yüksek standartlarını ileride hem sürdürüp hem de artıracağına inancımız tam" dedi.
 
THY 4 YILDIZLILAR ARASINDA
 
Şu an Skytrax tarafından dört yıldızla derecelendirilmiş toplam 34 adet havayolu bulunmakta. Araştırma firması, Türk firmalarını da derecelendiriyor. Türk Hava Yolları dört yıldızlı havayolları arasında. Onur Air ve Pegasus ise 2 yıldızla derecelendirilmiş. Atlasjet için herhangi bir derecelendirme henüz yapılmamış.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim