• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

700 milyon sterlinlik hiper yat Monaco

700 milyon sterlinlik hiper yat Monaco
700 milyon sterlinlik 'hiper yat'ın Formula 1 pisti var. Süper zenginlere yönelik bu yat Monaco’nun zevklerini dünyanın limanları ile bir araya getiriyor.

700 milyon sterlinlik hiper yat Monaco

700 milyon sterlinlik 'hiper yat'ın Formula 1 pisti var. Süper zenginlere yönelik bu yat Monaco’nun zevklerini dünyanın limanları ile bir araya getiriyor ayrıca dünyanın en pahalı kişisel yatına sahip olmakla övünme fırsatı da çabası.

İngiliz tasarımcılar muhteşem bir yatın planlarını çizdiler. Monaco prensliğinin yüzer bir kopyası olan, Streets Of Monaco adındaki bu yat Monte Carlo yarış pisti dâhil prensliğin ünlü mekânlarının küçültülmüş versiyonlarını barındıracak. 150 metre uzunluğundaki, 700 milyon sterline mal olması beklenen tekne ünlü Monte Carlo Casino’nun, Hotel de Paris’in, Café de Paris’in, La Rascasse’nin, Loews Oteli’nin, yüzme havuzlarının ve tenis kortlarının minyatür versiyonlarını içeriyor.

KENDİ MARİNASI OLAN YAT!

Yat sahiplerinin daha küçük bir tekneyle gezmek istediklerinde kullanabilecekleri, daha küçük yatlar içeren bir platform bile mevcut. Yani neredeyse yatın kendi marinası var. Yatın en şaşırtıcı özelliği Monaco Grand Prix’ten ilham alan go-kart pisti. Pist güvertenin çevresinde dolanan bir tünel kompleksinden oluşuyor. Gemi Derbyshire merkezli Yacht Island Design şirketi tarafından tasarlanmış.

Şirket müdürü Rob McPherson şöyle konuştu:

‘Tasarım teması prensliğin stilini ve ince zevklerini yansıtan benzersiz bir yat tasarlamamızı gerektiriyordu. Monaco prensliğini okyanusa götürebilecek gerçekten eşsiz bir ortam yaratmak istiyoruz.’

Yatın en can alıcı kısmı, üst ve alt yaşam alanlarının ortasında bulunan avlusu. Avlu kendi resepsiyonu, banyo kıyafet, balkon ve yatak odası bulunan 7 adet misafir süitinden oluşuyor. Streets of Monaco adındaki yat, 16 misafir ağırlayabiliyor ve mürettebatı 70 kişiden oluşuyor. Yat sahibinin kamarası ise 456 metrekare büyüklüğünde.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim