• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

8 milyonluk ithal vagon yarı fiyata üretildi

8 milyonluk ithal vagon yarı fiyata üretildi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da yerli üretim sonucu, 8 milyon liraya ithal edilen birim vagonun maliyetinin, yarı fiyatına düştüğünü bildirdi.

8 milyonluk ithal vagon yarı fiyata üretildi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da yerli üretim sonucu, 8 milyon liraya ithal edilen birim vagonun maliyetinin, yarı fiyatına düştüğünü bildirdi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesinin, Almira Otel'de düzenlediği iftara katılan Altepe, burada yaptığı konuşmada, Bursa'yı geleceğe taşıyacak yatırımları kıt kaynaklarla gerçekleştirmeye çabalarken, gereksiz harcamalardan kaçındıklarını belirtti.

Bursa'nın sanayi şehri olmasına rağmen, kişi başına düşen milli gelirde, Kocaeli'nin 2 kat gerisinde olduğuna dikkati çeken Altepe, ''Belediyeler gelirlerini, milli gelire düşen pay ve vergi gelirlerinden elde ederler. Bursa sanayi şehri olmasına rağmen, özel sektör ağırlıklı sanayi modeli nedeniyle, vergi tahsilatları da gelir vergisi beyannamesi esasına dayanmaktadır. Bu durum, belediyelerin vergi gelirlerini azaltan bir etkiyi de beraberinde getirmektedir. Ancak biz buna rağmen, bütçe imkanlarımızı, yatırım ağırlıklı projelere kanalize ediyoruz. Gereksiz harcamalardan kaçınarak, Bursa'yı 'marka kent' yapmayı hedefleyen projelere imza atıyoruz'' diye konuştu.

''Türkiye'deki belediyeler içerisinde en dengeli bütçeye sahip belediyelerin başında Bursa gelmektedir'' ifadesini kullanan Altepe, bu durumun İller Bankası nezdindeki kredi notlarını da yükselttiğini bildirdi.

Metro, stadyum ve tarihi eserlerin restorasyonu için gerekli finansı, 15 yıl vadeli ve düşük faizli İller Bankası kredisiyle temin ettiklerini anlatan Altepe, yatırımların hayata geçirilmesinde yerli kaynaklara önem verdiklerini söyledi.

Metro vagonlarının yerli üretimine başladıklarını anlatan Altepe, yerli üretimle 8 milyon liraya ithal edilen birim vagonun maliyetinin, yarı fiyatına düştüğünü belirtti. Bunun Bursa için büyük bir tasarruf imkanı olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, ''Akılcı çalışmalar neticesinde 6,5 kilometre uzunluğundaki BursaRay-üniversite etabında, yaptığımız revizyonla, 2,5 kilometre tasarruf sağladık. 6 bin 500 metrelik maliyetle 8 bin 800 metre raylı sistem yapma imkanı elde etmiş olduk. Bu tasarrufla da BursaRay'ın Organize Sanayi Bölgesi hattını sıfır maliyetle Emek´e kadar uzatmış olacağız'' dedi.

Recep Altepe şöyle devam etti:

''Ulaşımdaki sıkıntı ancak hafif raylı sistemin yaygınlaştırılmasıyla çözülebilir. Görükle hattındaki çalışmalarımız bu ay içerisinde tamamlanacak. Bu hattın devreye girmesiyle batı güzergahında üniversiteye kadar ulaşım sağlanmış olacak. Bu dönemdeki projelerimiz arasında yer almamasına rağmen doğu etabındaki Kestel hattını da gündemimize aldık. Geçen ay düzenlediğimiz temel atma töreniyle çalışmalarına başladığımız Kestel hattını da önümüzdeki yıl tamamlamayı hedefliyoruz.''

Kestel hattının hayata geçmesi için gerçekleştirdikleri son ihalede bir önceki ihaleye göre 176 milyon liralık tasarruf sağladıklarını dile getiren Altepe, hattın kilometre başına düşen maliyetini de 33 milyon liradan 11 milyon liraya çektiklerini söyledi.

Altepe, tramvay hatlarının da şehir içi ulaşımda pratik sonuçlar vereceğine inandıklarını belirterek, bunun ilk örneği olan örneği Cumhuriyet Caddesi'ndeki nostaljik tramvay hattının, Davutkadı-İncirli ve Hanlar Bölgesi'ni de kapsayacak biçimde 2,5 kilometreye çıkarılacağına kaydetti. Başkan Altepe, Heykel-Santral Garaj arasındaki tramvay hattı inşaatına da bu yıl içerisinde başlanacağını vurguladı.

Bursa'nın en büyük eksikliklerinden birinin de sağlıklı hava ulaşımı olduğunun altını çizen Altepe, Yunuseli Havaalanı'nı işler duruma getirebilmek için yoğun çalışmalarda bulunduklarını, bu doğrultuda, Devlet Hava Meydanları (DHM) ile protokol imzaladıklarını belirtti. Bursa'ya düzenli ve sistemli hava ulaşımının, kendi havayolu şirketine sahip olmasından geçtiğini belirten Altepe, havayolu şirketi kurma çalışmalarına kent dinamiklerinden destek istedi.

Terör olaylarına da değinen Altepe, yapılan saldırıların ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozamayacağını ifade ederek, şehitlere Allah'tan rahmet ailelerine de sabırlar diledi.

Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu da Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim