• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

83'üncü İEF'in onur konukları Diyarbakır ve Malatya

83'üncü İEF'in onur konukları Diyarbakır ve Malatya
83'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı'nda bu yıl, Diyarbakır ve Malatya 'Onur Konuğu' iller olacak.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 83’üncü yılında Onur Konuğu Kentleri Diyarbakır ve Malatya olacak. Geçtiğimiz yıllarda 1/B no’lu holde yer alan onur konuğu iller, bu yıl farklı bir uygulama ile 3 no’lu holde yer alacak.

İzmirliler’in Türkiye’nin gidip görmedikleri şehirlerini daha yakından tanıması ve fuara katılan ülkelerin temsilcilerine sadece İzmir’i değil, Türkiye’nin bir başka kentini, Anadolu’nun o uçsuz bucaksız zenginliğini pek çok yönüyle gösterebilmek açısından “Onur Konuğu İl” uygulaması büyük önem taşıyor.

İlk Onur Konuğu Kent uygulamasına 74’ncü İEF’de başlandı. Böylece geçmişte çok sayıda ilin Vilayetler Pavyonu kurduğu İEF’de kentleri daha yakından tanımak ve kentler arası ticari bağlantıları arttırmak için yeni bir deneyim başlatılmış oldu. 2005 yılında, İEF’nin ilk Onur Konuğu Kenti Mardin’den sonra sırasıyla Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale, Gaziantep, Denizli, Hatay “Onur Konuğu Kent” olarak yer aldı. Geçtiğimiz yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Onur Konuğu İli “Sinop” oldu.

Zengin geçmişi ile “Diyarbakır” ve doğal, tarihi ve kültürel bereketi ile yüzlerce yıl boyunca tarih sayfalarında önemli bir yer edinen kayısı diyarı Malatya, Fuar’a ayrı bir renk katacak. Diyarbakır ve Malatya; yöresel kültüründen, yemeklerine, el sanatlarından, örf ve adetlerine tüm yönleriyle İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşacak.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim