• BIST 9718.2
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

9.4 milyar dolarlık demiryolu ihalesi

9.4 milyar dolarlık demiryolu ihalesi
Suudi Demiryolları Organizasyonu, yüksek hızlı Harameyn demiryolu projesinin ikinci safha ihalesini Suudi-İspanyol El Şuala konsorsiyumuna verdi.

Suudi Demiryolları Organizasyonu, yüksek hızlı Harameyn demiryolu projesinin ikinci safha ihalesini Suudi-İspanyol El Şuala konsorsiyumuna verdi.

İhalenin değeri 9.4 milyar doları buluyor. Suudi Demiryolları tarafından yapılan açıklamada, "Projenin bu safhasına demiryolu raylarının döşenmesi, sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemlerinin kurulması, elektriklendirme, operasyonel kontrol merkezi, 35 adet trenin temini ve 12 yıllık operasyon ve bakımın dahil olduğu" ifade edildi. İspanya Kamu İşleri Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, ihale dahilinde 450 km uzunluğunda, günlük 160 bin yolcu kapasitesine sahip ve yüksek hıza uygun ray döşenmesi öngörülüyor. El Şuala konsorsiyumuna İspanyol devlet demiryolu işleticisi Renfe ve demiryolu ray şirketi Adif, OHL, Indra ve ACS ile Suudi Arabistan'dan El Şuala ve El Rusan şirketinin dahil olduğu kaydedildi. Harameyn Demiryolu, Mekke ve Medine şehirlerini Kızıl Deniz'in kıyısında yer alan Cidde kenti ile halen inşaatı devam eden Kral Abdullah Ekonomik Şehri'ne bağlayacak. Cidde, yıl boyunca dünyanın farklı yerlerinden Hac ve umre için gelen milyonlarca ziyaretçinin ülkeye ana giriş kapısı olarak hizmet veriyor.

Demiryolu projesi için teklif veren fakat kaybeden diğer şirketler arasında Fransız Alstom ve Fransız kamu şirketi SCNF ile Suudi merkezli El Raji de bulunuyordu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim