• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

96 metrekarelik İstanbul maketi MIPIM’e gidiyor

96 metrekarelik İstanbul maketi MIPIM’e gidiyor
MIPIM'e Türkiye’den iki uçak dolusu katılımcı gidecek. Fuarda kurulacakİstanbul çadırında şehrin 96 metrekarelik bir maketi de bulunacak

Türkiye; ofis, ev, perakende, sağlık, lojistik ve endüstri gibi uluslararası emlak sektörünün aktörlerini bir araya getiren MIPIM Fuarı’na güçlü katılıma hazırlanıyor. 10 - 13 Mart 2015 tarihlerinde Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilecek fuara, geçen yıl 11 firmanın katılımına karşılık bu yıl 21 firma katılımı olacak. Alkaş Danışmanlık Genel Müdürü Yonca Aközer’le birlikte bir basın toplantısı düzenleyen JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, “Daha önceleri bu fuarda yer alamazdık. 2005’te saman alevi gibi bir çıkış oldu ama asıl son yıllarda önemli katılım gerçekleştiriyoruz. Daha önce yer bulamazken 2013 ve 2014’te Türkiye fuarın ‘Onur Ülkesi’ oldu” dedi. 

Fuarda bu yıl Türkiye katılımının en önemli görseli, İTO’nun yaptırdığı İstanbul maketi olacak. Tokyolu bir firmaya yaptırılan maketin yanı sıra Beyoğlu Belediyesi de bölgedeki 35 yatırımcıyla, yeni projelerini yansıtan bir maketle katılacak. 

Türkiye’nin en yoğun katılım gösteren 9’uncu ülke olduğunu belirten JLL Türkiye Başkanı Alkaş, “İTO önayak oldu. Fuarda, 300 metrekarelik ‘İstanbul Çadırı’ kuracağız. Ankara, Balıkesir, Antalya belediyeleri katılıyor, 10 belediye başkanı, 21 firma, toplamda 1.200 metrekare alanda temsil edileceğiz. Fuarın en gözde yeri. Metrekaresi 900 eurodan satılıyor. 10 yıl Katar almış. Sonra Moskova almış. Şimdi bizde. Çadırda 96 metrekare büyüklüğünde İstanbul maketi olacak. İTO, açılış partisinin evsahibi. Burası gayrimenkulün şampiyonlar ligi. Mimari gruplar, finansörler, tüm tarafl ar katılıyor. Sıcak satış yok. Şirketlere büyük katkısı oluyor” dedi. 

Alkaş Danışmanlık Genel Müdürü Yonca Aközer de fuarda diğer gayrimenkul fuarlarının aksine sıcak satış olmamasına karşın projelerin görücüye çıktığını, asıl iş bağlantıları ve satışların sektörün tüm taraflarının katılımıyla yapılan fuardan sonra gerçekleştiğini söyledi. 

Simit Sarayı ikna edilirse... 

Ortadoğu’dan katılımların arttığına dikkat çeken Alkaş’ın verdiği bilgiye göre fuarda 50 kadar şehir tanıtım yapacak. Fuarda, Türkiye'nin sağlık kampüsleri de dahil önemli kamu projelerinin tanıtımı yapılacak. 93 ülkenin yer alacağı fuarda firmalar da projelerini sergileyecek. Yonca Aközer, fuar için iki uçak kaldıracaklarını, stantta Türk kahvesi ve lokumu sunacaklarını söyledi. Simit sunumu da düşünülmüş, Simit Sarayı’nın katılımı için çalışıldığı belirtildi. 
Türkiye Pavilyonu’nda; Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası önderliğinde; Ankara Uluslararası Fuarcılık, Otonomi ve Podium AVM’nin proje maketleri sergilenecek. Pavilyonda; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Emlak Konut Gayrimenkul, Söğüt İnşaat, Aksoy İnşaat, Artaş İnşaat - Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul stantları da yer alacak. Fuarda Antalya Büyükşehir Belediyesi “Invest in Antalya” sloganıyla katılıyor. Emlak Konut Finans Merkezi ve Batı Ataşehir projelerinin yer aldığı Ataşehir Bölge maketi ve Kuzu Grup’un Sea Pearl projeleri ayrı maketlerle yer alacak. 

Fuar 20 bin metrekare alanda olacak. 21 bin ziyaretçi, 4 bin 500 yatırımcı, 2 bin 200 firma, bin 600 mimar, 3 bin 200 CEO ve yönetim kurulu başkanı katılacak.

İbrahim Ekinci - DÜNYA
 

www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim