• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

A.Yusuf Uçan için mahkeme iade kararı verdi

A.Yusuf Uçan için mahkeme iade kararı verdi
THY'de işten atılan 305 kişi içerisinde bulunan Aydın Yusuf Uçan için mahkeme işe iade kararı verdi.

 

Grev yasağını öngören yasayı protesto etmek için THY ’de 29 Mayıs’ta eylem yapıldı. Eyleme katıldığı iddia edilen 305 kişi işten atıldı. THY’de 12 yıl kabin memuru olarak çalışan Aydın Yusuf Uçan da işten atılanlar arasındaydı. Ancak Uçan, hasta olduğunu kanıtladı. Mahkeme Uçan’ın işe iadesine karar verdi. Uçan, işten çıkarılan 305 kişi içinde ilk işe iade edilen kişi oldu.
 
Uçan, Bakırköy 13. İş Mahkemesi’ne işe iade davası açtı. Dava dünkü 2. celsede sonuçlandı. Uçan’ın tanık gösterdiği 4 kişi, Uçan’ın eylemde olmadığını söyledi. THY Vize Takip Şefi, Ali Kemal Tatlıbal, eleme katılanları işlerinden çıkarılacağı konusunda uyarılarda bulunduğunu, eyleme kaç kişinin katıldığını bilmediğini ancak Uçan’ı eylemde görmediğini belirtti. Tanık olarak ifade veren diğer 3 kişi de Uçan’ın o gün hasta olduğunu ya da eyleme katılmadığını belirtti.
 
Tanık ifadelerini değerlendiren Bakırköy 13. İş Mahkemesi, iş akdinin feshedilmesinin geçersizliğine karar vererek, davacı Uçan’ın işe iade edilmesi gerektiğine hükmetti. İşten çıkaran kurumun işe geri almaması durumunda ise 5 aylık ücreti tazminat olarak ödeyeceğine karar verdi. Ayrıca mahkeme, çalışılmayan sürelerin de 4 aylık ücret karşılığı Uçan’a ödenmesi gerektiğine karar verdi.
 
‘İŞE İADEMİ BEKLİYORUM’
 
Aydın Yusuf Uçan, şunları söyledi: “12 yıl boyunca THY’de görev yaptım. Temiz bir sicilim var. 29 Mayıs’ta orada bulunmadım. Aldığım rapordan dolayı iş akdim feshedildi. Evimde istirahatlıyken feshedildi. Savunmam alınmadı bile. Ben de sendika üyesiyim. Ancak o gün orada değildim. Şimdi işe iademi bekliyorum.”
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim