• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

A350 XWB için yeni tesis açıldı

A350 XWB için yeni tesis açıldı
Airbus Başkanı ve CEO’su Fabrice Brégier bu sabah Toulouse’ta yer alan 74 bin metrekarelik A350 XWB Son Montaj Merkezi’ni resmen açtı.

 

Tam kapasitede üretime başladığı zaman yani 2018’den itibaren tesiste 1,500 kişi çalışıyor olacak ve ayda 10’a yakın uçak üretilecek.
 
Son Montaj Merkezi’nin içerisinde düzenlenen törene Airbus otağı ülkelerin resmi görevlilerinin yanı sıra Airbus müşterileri, tedarikçiler ve üst düzey yöneticilerinin yanı sıra binden fazla çalışan katıldı.
 
Airbus Başkanı ve CEOsu Fabrice Bregier törende yaptığı konuşmada: “Airbus’ın DNA’sında bulunan yenilikçilik anlayışı dünyanın en yeni ve en gelişmiş uçağı olan A350 XWB’de kendisini bir kez daha gösteriyor. Bugün A350 XWB Son Montaj Merkezi’ne ismini vererek havacılık dünyasının öncülerinden ve yenilikçilerinden olan Roger Veteille’i onurlandırıyoruz” dedi.
 
Roger Beteille: “İsmimin son teknoloji ürünü A350 XWB Son Montaj Merkezi’ne verilmesinden onur duydum. Airbus’ın başarısı Avrupalı ortakların bir araya gelip el ele verince ne kadar başarılı işlere el atabileceğinin somut bir göstergesi ve Airbus’ı dünyanın en büyük ve birinci sınıf uçak üreticisi yapan da bu işbirliği” dedi.
 
Töreme katılan konuklar son montaj merkezinde yer alan ve üretimin ayrı aşamalarında yer alan 2 uçak ile A350 XWB’nin hayat bulmasına şahit oldular.
 
Yalnızca yer testlerinde kullanılacak olan statik uçağın montajı neredeyse tamamlanmak üzere, şu anda tüm gövdesi, kanatları ve dikey kuyruk stabilizesi takılmış durumda. Uçak 2013 baharında başlayacak testler için statik test hangarına taşınacak. Uçacak ilk A350 XWB (MSN1)’in de üretimi tüm hızı ile devam ediyor. Tüm gövdesi bir araya getirilen uçağın kanatları ve dikey ve yatay kuyruk stabilizeleri de son montaj merkezine ulaşmış bulunuyor ve Kasım ayı içerisinde de gövdeye monte edilecek.
 
A350 XWB Son Montaj Merkezi yaklaşık 300 tenis kortu büyüklüğünde ve çatısının 22 bin metrekarelik bölümü fotovoltaik güneş panellerinden oluşuyor ki bu paneller tesisin enerji ihtiyacının yüzde ellisinden fazlasını gideriyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim