• BIST 9547.34
  • Altın 2484.546
  • Dolar 32.516
  • Euro 34.8487
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

A350 XWB'nin ilk aileronları teslim edildi

A350 XWB'nin ilk aileronları teslim edildi
Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya ve üst düzey Airbus yöneticilerinin katılımı ile bugün gerçekleşen törende Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), A350 XWB'nin ilk aileronlarını Airbus'a teslim etti.

TUSAŞ ve Airbus A350 XWB uçakları için ilk aileron(kanatçık) teslimini kutladı

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya ve üst düzey Airbus yöneticilerinin katılımı ile bugün gerçekleşen törende Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), A350 XWB'nin ilk aileronlarını Airbus'a teslim etti.

Yüksek  teknoloji ürünü  olan bu parça, uçağın en önemli uçuş kontrol yüzeylerinden  bir tanesi ve TUSAŞ’ın Ankara'da yer alan tesislerinde üretiliyor. Airbus, önümüzdeki 20 sene içerisinde A350 XWB kategorisinde 6425 uçaklık bir pazar olacağını öngörüyor. TUSAŞ, tüm A350 XWB uçakları için aileronların tek üreticisi konumunda bulunuyor.

Törende konuşma yapan TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya: “TUSAŞ bugün gerçekleştirdiği bu teslimatla bir kez daha havacılık sanayinde dünya oyuncusu olduğunu gösterdi. Bu teslimat TUSAŞ’ın yeteneklerinin, zamanında teslim ve rekabetçi fiyat politikalarının bir başarısıdır. Airbus'a bu yüksek teknoloji ürünü yeni nesil uçak A350 projesinde bize gösterdiği güvenden dolayı teşekkür etmek isterim. Bu proje ile Airbus, Türkiye’deki nitelikli bir istihdama katkıda bulunmanın yanı sıra, TUSAS mühendisleri ile tasarım süreci boyunca  yakın koordinede çalışarak  teknoloji transferine de katkıda bulunmuştur. TUSAS’ da bu güvene sadik kalmış ve sizlerin de bugün tanık olduğu gibi aileron'ları zamanında Airbus'a teslim ederek uluslararası pazarda yeteneklerini kanıtlamıştır” dedi.

Airbus Tedarik Zincirinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Klaus Richter ise yaptığı konuşmada: "TUSAŞ uzun zamandır Airbus'ın ortağı ve Airbus programlarına katkıları seneler süresince artarak çoğaldı. Bugün ise TUSAŞ Airbus'ın birinci seviye (Tier 1) tedarikçisi olarak şirketimizin bir uzantısı haline geldi. Bugün burada bu yakın işbirliğinin meyvesi olan ve TUSAŞ’ın yetenekli çalışanları tarafından tasarlanan ve üretilen A350 XWB'nin ilk aileronlarını teslim almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Mr. Richter ayrıca, "TUSAŞ gibi ortaklarımızla birlikte tasarladığımız A350 XWB, son teknoloji aerodinamik sistemi, tasarımı ve teknolojik özellikleri ile havayollarının verimliliğinde yeni bir sayfa açarken yolculara da daha konforlu bir yolculuk deneyimi sunacaktır." diye ekledi.

TUSAS, 1988 yılından beri Airbus'in tedarikçileri arasında yer alıyor ve A350 XWB aileronları dışında Airbus'in pazar lideri A320 ailesi uçaklarının tüm 18 numaralı gövde panellerini üretiyor.

Aynı zamanda Airbus Military’nin A400M programının endüstriyel ortağı da olan TUSAŞ uçağın; ön orta gövde, paraşütçü kapıları, arka gövde üst bölüm, kuyruk konisi, kanatçık ve sürat frenlerinin tasarımından ve üretiminden sorumlu.

Yepyeni ve orta boyda geniş gövdeli uçaklardan oluşan A350 XWB ailesi, değişken yakıt fiyatları, artan yolcu beklentileri ve çevresel duyarlılık sorunlarını aşıp havayollarına orta ve uzun menzilli rotalarda verimli operasyon imkânı sunacak. Çok sessiz ve yüksek konforlu olan kabin,  bir sıradaki koltuk başından koltuk sonuna 5.58 metre boyutu ve kişi başı 46 cm.lik (18 inçlik) koltuk genişliği ile en konforlu koltuğu sunuyor.

A350 XWB Ailesi gerçek uzun menzil kapasitesine sahip, 15,580 km'ye kadar, 3 yolcu versiyonundan oluşuyor.  Klasik 3 sınıf konfigürasyonunda A350-800 270 koltuk, A350-900 314 ve A350-1000 350 koltuk kapasitesine sahip, 787den 13 cm. (5 inc) daha geniş, konforlu ve verimli bir kabin sunuyor. Bugüne kadar bu uçak tipi için 34 müşteriden toplam 548 uçak siparişi almış bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim