• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

AB Bakanı Volkan Bozdır: "1 Ekim'de vizeler kalkacak"

AB Bakanı Volkan Bozdır: "1 Ekim'de vizeler kalkacak"
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyeleri Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyeleri Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

ATO Başkanı Bezci, yeni hükümetin başarılı işler yapacağına inandıklarını belirterek, “Gündem uzun zamandır seçimdi ve belirsizlik nedeniyle her şey beklemeye alınmıştı. 4 yıl seçim yok. Artık işimize bakacağız” dedi. 

Hükümete Avrupa Birliği ile yeniden başlatılan müzakere sürecinde başarılar dileyen Bezci, Türkiye’nin ikinci büyük odası olarak bu süreçte üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi. Ekonominin lokomotifi olan iş adamlarının AB ülkelerine girerken vize sıkıntısı yaşadıklarını hatırlatan Bezci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altındaki odaların meclis üyelerine yeşil pasaport verilmesi talebinde bulundu. 

Bezci, Türkiye’de güneş enerjisi yatırımlarının önünün açılması konusunda AB Bakanı Bozkır’dan da destek istedi. Türkiye’nin doğalgaz için Rusya’ya her yıl 16,5 milyar dolar ödediğini hatırlatan Bezci, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Paris’te düzenlenen İklim Değişikliği Konferansı’nda “Rus doğalgazından kurtulmamız lazım” dediğini kaydederek, “Almanya’nın doğalgazdan bugün kurtulması lazımsa, bizim de yarın kurtulmamız lazım” diye konuştu. Bezci, güneş enerjisinden daha çok yararlanılması için yatırımcıların önünün açılması gerektiğini belirtti. 

Ziyarette, ATO yönetim kurulu, meclis ve komite üyeleri temsil ettikleri meslek gruplarının yaşadığı sorunlar ve talepleri hakkında bilgi verdi. 

BAKAN BOZKIR: 1 EKİM’DE VİZELER KALKACAK

AB Bakanı Volkan Bozkır ise 1 Ekim 2016 tarihinde Avrupa Birliği ile vizelerin kalkacağını ve yeşil pasaporta ihtiyaç kalmayacağını söyledi. Avrupa Birliği’nin krizden Türkiyesiz çıkamayacağını anladığını belirten Bozkır, “AB bakımından kartları yeniden dağıttık” dedi. Mülteci soruna da değinen Bozkır, “Biz mültecilere kapımızı kapatamayız. Girerken önlemedik, çıkarken de önleyemeyiz” diye konuştu.

Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncelleneceğini anlatan Bozkır, 1995 yılında anlaşma müzakere edilirken, AB üçüncü bir ülkeyle serbest ticaret anlaşması imzaladığında bunun Türkiye’ye otomatik olarak uygulanacağı maddesinin unutulduğunu söyledi. Bu durumun Türkiye’yi zarara uğrattığını vurgulayan Bozkır, güncelleme sırasında bu maddeyi anlaşmaya ekleyeceklerini bildirdi. 

Bakan Bozkır, AB fonlarından yararlanma konusunda proje sistemini bilmemekten kaynaklanan sorunlar yaşandığını söyledi. Gençlerin eğitim seviyesi arttıkça daha çok proje üretildiğini bildiren Bozkır, AB fonlarından yararlanma oranının yüzde 60’lara ulaştığını kaydetti. 

Ziyaret sırasında ATO Başkanvekili Koray Güngör Şanal, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Erdoğan Yıldırım, Ferhat Ertürk, İbrahim Uyanık, Mehmet Aypek, Murat Ali Akman, Recai Kesimal ve ATO Dış Ticaret ve Uluslararası İşbirliği Özel İhtisas Komisyonu Başkanı ve Danışmanlık Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi Ali Rıza Koç hazır bulundu.  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim