• BIST 9534.96
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

AB gündeminde 'Tek Avrupa Sahası' var

AB gündeminde 'Tek Avrupa Sahası' var
Avrupa Birliği Ulaştırma Bakanları, Avrupa Komisyonu'nun hava seyrüseferi ile ilgili önerilerini desteklemek için teşvikte bulundu.

AB'nin gündeminde "Tek Avrupa Havasahası" var

Avrupa Birliği Ulaştırma Bakanları, Avrupa Komisyonu'nun hava seyrüseferi ile ilgili önerilerini desteklemek için teşvikte bulundu.

AB'nin 27 Ulaştırma Bakanı’nın Brüksel'deki AB-Rusya Hava Taşımacılığı Yeni Ufuklar Konferansında, hava seyrüsefer hizmet sağlayıcıları açısından Avrupa Komisyonu'nun 2010-2014 performans hedeflerindeki yeni önerilerin desteklenmesi için teşvik verdiği belirtildi. Avrupa Komisyonu Ulaştırma Başkan Yardımcısı Siim Kallas Brüksel'de Ulaştırma Konseyi toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Kallas, hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılarının performans hedeflerinin dün Tek Avrupa Havasahası Komitesi (Single European Sky Committee) toplantısında ele alınacağını ancak, Komisyon'un yeni hedeflerini desteklemesi amacıyla üye devletlerin teşvik edildiğini ifade etti.

Kallas, 25-26 Ekim tarihinde Bruge'da düzenlenen Avrupa Havacılık Zirvesi'nde, Single European Sky (SES) uygulamasının daha iyi ve daha hızlı olabileceği konusundaki endişelerini dile getirdi, “Altı ülke, Avrupa'nın en kalabalık hava sahasını kapsayan Orta Avrupa Fonksiyonel Hava Sahası Blok'unun kurulması için anlaşma imzalamış olması bugün için olumlu bir haberdir”

Avrupa havacılık endüstrisi, çevresel sürdürülebilirlik ve Single European Sky'ın uygulanması ve rekabet etme gücünü geliştirme ihtiyacı gerektiren Bruges Deklarasyonunun mümkün olduğunca en kısa sürede onaylanması için Ulaştırma Konseyi’ne çağrıda bulunuldu. 27 üye ülkenin ulaştırma bakanları ortak bir mektupta, Avrupa havacılık endüstrisinin önemli kesimlerini temsil eden altı endüstri kuruluşu (Airports Council International–Europe, Assn.of European Airlines, European Low Fares Airline Assn., European Regions Airlines Assn., International Air Carrier Assn.ve Aerospace & Defense Industries Assn. of Europe) Avrupa hava sahasının yönetimini geliştirmek için Tek Avrupa Hava sahası (Single European Sky SES) projesine yönelik kararlı bir adım atılması ve ayrıca havayollarının karbon salınımı ve gecikmelerinin azaltılması" amacıyla Ulaştırma Konseyi'ne ısrarla baskı yaptı.

Avrupa Komisyonu, Mart 2009’da Ulaştırma Konseyi tarafından onaylanan Single European Sky SES'in ikinci paketinin ayrılmaz bir parçası olarak hava seyrüseferi hizmet sağlayıcıları için bazı katı performans hedefleri belirledi. Ancak birkaç üye devlet sözünden geri döndü ve hedefleri desteklemeyi reddetti. Avrupa Komisyonu yetkilisi Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya'nın geçen ay yapılan Single European Sky Komitesinde belirlenen hedefleri reddettiğini ifade etti.

Serhat UZUN
Mustafa Kemal Üniversitesi
İskenderun Sivil Havacılık Yüksekokulu
Kaynak: Air Transport World

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim