• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

AB Onaylı İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi

AB Onaylı İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi
Kars Belediyesi, şehre hizmet getirmek için yürüttüğü proje çalışmasını neticelendirdi. Avrupa Birliği (AB) projesi çerçevesinde belediyede, İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) uygulanıyor.

Kars Belediyesi Basın Müdürü Turgay Kaya, AB, 'Dezavantajlı Bireylerin Entegrasyonuna Yönelik İstihdam ve Sosyal Destek Hizmetleri Koordinasyon ve Uygulama Modeli Operasyonu Teknik Desteği' projesi çerçevesinde, Belediyelerinde, İSKEP destekli eğitim programlarının düzenlendiğini söyledi.

Projenin, Avrupa Birliği ile Türkiye'nin mali işbirliği kapsamında yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKGOP) 'Sosyal İçerme' önceliği çerçevesinde Türkiye Belediyeler Birliği(TBB) tarafından hazırlandığını açıklayan Kaya; "Proje, Türkiye'de sosyal içermenin gelişimine katkı sunulması, toplumun tüm kesimlerini içeren bir iş gücü piyasasının oluşturulmasına destek sağlanması, yerel yönetimlerin etkilerinin artırılması, yerel düzeyde sosyal uyum ve iyi yönetişimin geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda uygulanmaktadır" dedi.

12 belediye ile işbirliği yaptıklarını ifade eden Kaya; "İlgili illerde yaşayan dezavantajlı kişilerin işgücüne erişimini engelleyen sorunların belirlenmesine ve giderilmesine katkı sağlaması, dezavantajlı kişi ve grupların kayıt altına alınmasına, söz konusu kişiler için sağlanan istihdam ve sosyal koruma hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütülecektir. İstihdama katkı sağlanması planlanan hedef gruplar, engelli vatandaşlar, gecekondu bölgelerinde yaşayanlarda dahil yoksul ve yoksulluk seviyesinde olan kişiler, aile içi şiddet mağduru kadınlar, Roman vatandaşlar, çalışan çocukların ebeveynleri, uyuşturucu bağımlıları ve eski hükümlü ve tutukluları olarak belirlenmiştir." diye konuştu.

Proje çerçevesinde, 17 Kasım'da İSKEP tavsiye dökümanlarının gözden geçirilmesine ilişkin çalıştayın Türkiye Belediyeler Birliği binasında gerçekleştirildiğini belirten Kaya; 18 Kasım' da ise proje açılış konferansının yapıldığını ve konferansta belediyelerin sunumlarını gerçekleştirdiğini, Kars Belediye Başkan yardımcısı Ferit Yenice'nin de programa katıldığını açıkladı. Proje çerçevesinde Kars Belediyesi çok amaçlı salonunda ise 2 koordinatör ve 12 belediye personelinin katılımıyla sosyal hizmetler ve sosyal içermeye yönelik eğitim modül1 programının tamamlandığını kaydetti.

www.ulastirma.com.tr

Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim