• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

ABD Avrupa'ya hayalet uçak gönderdi

ABD Avrupa'ya hayalet uçak gönderdi
ABD Hava Kuvvetleri askeri tatbikat çerçevesinde iki B-2 hayalet uçağını daha Avrupa'ya gönderdi. Uçaklar İngiltere'ye konuşlandırılan üç B-52 StratoFortress bombardıman uçağı filosuna katıldı.

ABD Ukrayna krizinden sonra Avrupa'daki askeri varlığını artırmaya devam ediyor. Son olarak pazar günü iki B-2 hayalet uçağını İngiltere'ye gönderdi. Bu uçakları üç B-52 bombardıman uçağı ile birlikte Londra'nın batısındaki hava üssü RAF Fairford'da konuşlandı.

ABD Stratejik Komutanlığı'nda görevli Amiral Cecil Haney'in yaptığı açıklamada "Stratejik bombardıman uçaklarının konuşlanması bizim müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte çalışmayı geliştirmek ve güçlendirmek için paha biçilmez bir fırsat sağlıyor. Stratejik kuvvetlerin entegrasyonu ve eğitim, bizim liderlerimizin ve müttefiklerimizin, çeşitli potansiyel tehdit ve durumlara müdahale için uzmanlık ve uçakların doğru karışımının olduğunu gösteriyor" dedi.

B-2 bombardıman uçakları Missouri Whiteman Ahava Kuvvetleri Üssü'nden devredildi. Açıklamada fazla detaya girilmemesine rağmen uçakların ABD Avrupa Komutanlığı operasyon alanında eğitim uçuşları gerçekleştireceği belirtildi.

NATO'nun ortaklarına güvence sağlamak amacıyla ABD son zamanlarda Avrupa'ya ek asker göndermeyi planlıyor. Washington özellikle Doğu Avrupa'daki müttefiklerini askeri olarak korumak için asker göndereceği vaadinde bulundu. NATO konuşlandırmanın Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'dan gelebilecek olası saldırganlığa karşı yapıldığını belirtti.

Rusya ise sınırlarına yakın bölgelerde NATO güçlerinin yerleşmesini eleştiriyor. ABD'nin gücünü göstermek için Ukrayna krizini bir bahane olarak kullandığını ifade ediyor.

İlk kez Kosova'da 1999'da yaşanan savaşta kullanılan B-2 hayalet uçakları çok amaçlı olarak işlev görüyor. Öncelikle nükleer silahları teslim etmek amacıyla tasarlandı ama Afganistan ve Libya'da ABD'nin büyük askeri operasyonlarında yaygın olarak bombardıman amacıyla kullanıldı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim