• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

ABD Deniz Kuvvetleri helikopteri düştü

ABD Deniz Kuvvetleri helikopteri düştü
Amerikan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait helikopterdeki 5 mürettebattan 4'ü kurtarılırken, diğerinin arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

Amerikan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait helikopterdeki 5 mürettebattan 4'ü kurtarılırken, diğerinin arama kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.
 
Amerikan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na (NAVY) ait bir helikopter, ABD'nin doğu yakasındaki Virginia eyaleti kıyı şeridinde düştü. Helikopterdeki 5 mürettebattan 4'ü kurtarılırken diğerini arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Twitter hesabı üzerinden duyurduğu bilgilendirmeye göre, ABD'nin doğu yakası yerel saati ile 11.00'de MH-53E tipi bir helikopterin düştüğü, acil kurtarma ekiplerinin müdahale için bölgeye sevk edildiği belirtildi.
 
Atlantik Okyanusu'nda Virginia'nın yaklaşık 12 deniz mili uzaklığında meydana gelen kazada düşen kargo helikopteri MH-53E için yakın bölgede bulunan iki sahil güvenlik gemisinin yönlendirildiği bildirildi. Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Mike Kafka, helikopterdeki 5 mürettebattan 4'ünün kurtarıldığını, kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bilgisini paylaştı.
 
Helikopterin bir tatbikat sırasında düştüğü belirtilen açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının 28 helikopterle sürdüğü, kurtarılan 4 mürettebatın ise en yakın kıyı hastanesinde tedavi altına alındığı kaydedildi. Kurtarılan 4 kişi ve kayıp mürettebatın kimlikleri hakkında ise bir bilgilendirme yapılmadı.
 
Öte yandan, dün Atlantik Okyanusu'nun bir başka bölgesinde de HH-60 Pave Hawk tipi bir helikopter düşmüş ve içindeki 4 mürettebat kazada hayatını kaybetmişti.

www.ulasimonline.com
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim